Teatteri

Näyttelijä Sanna Stellan asui Lontoossa yli vuosikymmenen ajan. Suomeen hänet sai palaamaan mahdollisuus esiintyä omalla kielellä.
Eeva Kemppi (vas.), Katriina Tavi ja Onerva Helne ovat tavanneet ja haastatelleet ihmisiä, jotka ovat joutuneet jättämään kotinsa tai kokeneet kodin menettämisen sukuhistoriansa kautta. Esitys syntyi noista kokemuksista.
28-vuotias näyttelijä Axel Milliam on opiskellut alaa Lontoossa. Nykyään hän näyttelee Salatut elämät -sarjassa Kristian Harjua.
Rotta (Miska Kaukonen) rohkaisee ystäväänsä Noita Ninniä (Ulla Koivuranta) yhteiselle matkalle Kyöpelinvuorelle.
Visuaalisesti näyttävässä bilekohtauksessa ovat mukana mm. Isla Mustanoja (Jo) sekä Samuel Kujala (naapurin Ted). Taustalla Riitta Salminen (vas.), Stefan Karlsson, Markus Ilkka Uolevi ja Kimmo Rasila.
– Teatterin lava on parhaimmillaan yksi turvallisimmista ja ihmismyönteisimmistä paikoista, joita tiedän, toteaa näyttelijä Vilma Melasniemi.
Jarmo Mäkisen Kaarlo Bergbom (vas.), Hanna Mehdon Emelie Bergbom ja Tapio Oksalan Charlotte Raa kuuluvat Raision teatterin uutuuden Making of Lea originelliin henkilögalleriaan.
Ice Age on teos neljälle tanssijalle (Maylis Arrabit, Shih-Yun Fang, Yi-Chen Juan, Yo-Chen Zheng), joista kaksi on liikuntarajoitteisia. Teos kuvaa ihmisten tarvetta pitää yhteyttä muihin.
23. maaliskuuta on luvassa Ilman sinua -näytelmän ensi-ilta.
Helmi Henell piirtää oivallisesti nuoren Hetan askarruttavan hahmon Teatteri Akselin uutuudessa.
Merja Pöyhönen ja Ariadne. Maassa (oik.) myös Ariadnen sisar Faidra.
Mike Pohjola on aloittanut Turun nuoren teatterin taiteellisena johtajana.
Kajsa Ekin XQW1000 [LOVELACE] Armydollissa on energiaa.
Ohjaaja (Alisa Alho, keskellä) suunnittelee näyttelijöidensä (Martin Henkelmann, vasemmalla ja Heidi Ripatti, oikealla) kanssa stereotyyppisten hahmojen tappamista. Kulisseista kurkistavat vasemmalta Jaina Saviainen, Satu-Lotta Pitko, Laura Lalli, Armi Wahlroos, Satu Herrala ja John Uotila.
Aline (Anne Höglund) ja Turun Vanun muut tärkeät naiset, kirjanpitäjä Gerda Söderholm (Niina Laine) sekä myyjä ja kirjanpitäjä Elsa Heinonen-Enberg (Nina Kiviniemi).
Ksenia Pietarilaisen varjokuvat hallitsevat tärkeää osaa Houkka-esityksen visuaalisuudesta.
Aleksis Kiven Nummisuutareiden tunnetussa kohtauksessa Mikko Vilkastus (Emmi Kangas) tarjoaa Eskolle (Joonatan Perälä) viinaa. Kohtaus on merkittävä käänne Eskon elämässä.
Näyttelijät Alisa Alho, Laura Lalli ja Satu Herrala samastuvat moniin Keltaisen pallon teemoihin.
Ishmael Falken soolo sai ensi-iltansa Tehdas Teatterissa viime lokakuussa.
Tero ja Panu (Miska Kaukonen ja Tom Petäjä) päättävät ottaa housut pois.
Valtteri Roihan (oik.) kanssanäyttelijänä Linnateatterin My Life in Art -näytelmässä oli Janne Virtanen keväällä 2003.
Urakkahommien alaotsikkona Linnateatterissa on ”Kahden (köyhän) miehen Housut Pois”. Emmi Kangas hyppää siivoojasta revyytanssijaksi Miska Kaukosen katsellessa menoa vierestä.
Kylmää kyytiä Jean Pierre Kuselan Nauravan kulkurin tahdissa. Kuvassa Olli Riipinen (oik.) ja Esa-Matti Smolander.
Hobitti-esityksessä nähty lohikäärme Smaugin pää lavastamossa.
Lisää uutisia