Taiteilijat

Loiri tunnettiin poikkeuksellisen monipuolisena taiteilijana ja myös urheilijana. Hän näytteli liki 60 elokuvassa, levytti 34 albumillista musiikkia, näytteli teatterissa ja lisäksi loisti muun muassa nyrkkeilijänä sekä jalkapallo- ja jääkiekkomaalivahtina.
Taiteen talossa työskentelevästä noin 40 kuvataiteilijasta 28 esittäytyy tänään avautuvassa Yllin kyllin -näyttelyssä.  Etualalla Toni Hautamäki, Matti Helenius, Mikko Pakkola, Elina Ruohonen, Vesa Aaltonen ja Jaana Valtari.
Klovharun saarelle kuljettiin Albert Gustafssonin rakentamalla Victoria-veneellä. Haru-kirjassaan Tove Jansson toteaa, että ”se oli kaunein vene, jota koko siinä saaristonosassa oli kuunaan katseltu”.
Tehdaskadun näyttävä rakennus on ennen ollut tehdaskäytössä. Nyt taidekehystämö Fritzin kanssa tiloja pääsee asuttamaan Salon taiteilijayhdistys.
Ella Metsälahden mielestä taiteen ekologisuuteen tulisi kiinnittää enemmän huomiota.
Vanhalla Suurtorilla voi lauantaina nauttia markkinatunnelmasta sekä ostaa taidetta ja käsitöitä.
– On tosi surullista, että olemme täällä niin lyhyen aikaa. Ja sekin aika menee useimmiten jonninjoutavien asioiden perässä juoksemiseen, sanoo Elina Brotherus.
Tiina Vainio on yksi Barkerin taiteilijoista, jotka käyvät varastojaan läpi muuton kynnyksellä. –Tässä käy samalla läpi henkilöhistoriaansa, Vainio sanoo.
Hotelli Torni olisi halunnut näyttävän taideteoksen 5 000 eurolla.
Hotelli Tornia remontoidaan parasta aikaa. Rakennukseen halutaan näyttävää, uutta taidetta taidekilpailun avulla.
Vasemmalla Omar Victor Diopin valokuvateos Jean-Baptiste Belley (1746–1805) Diaspora-sarjasta, oikealla alkuperäinen maalaus. Senegalilainen Belley oli entinen orja, joka osti vapautensa säästöillään. Ranskan vallankumouksen aikaan hänestä tuli Ranskan parlamentin sekä Council of Five Hundred -lainsäädäntöelimen jäsen. Maalauksen on tehnyt Girodet.
 Auli Sormusen taustalla on teos nimeltä Siivettynyt.
Emma Jääskeläinen on Vuoden nuori taiteilija.
Turun taiteilijaseuran vuosinäyttelyn kuratoinut Antero Paavola ja taiteilijaseuran hallituksen jäsen Lotta Leka Aapo Kotilaisen Sun mutsis -teoksen ääressä.
Kirjailija Kirsi Kunnas on kuollut.
Babe oli aiemmin tänä vuonna esillä Mäntän kuvataideviikoilla. Siellä se oli sijoitettu omaan lasiseen toimistokoppiinsa.
Sinikka Salmi on toiminut taidemaalarina 1970-luvulta saakka.
Turun valtuusto saa ensi maanantaina eteensä Rettigin entisen tupakkatehtaan oston.
Yhdessä asunnossa lapsen maalaamat perhoset heijastuvat yhä ikkunassa.
Erika Adamsson Turussa tammikuussa 2019.
Turussa toivotaan, että taiteilijatilojen tulo Rettigin tehdaskiinteistöön elävöittäisi koko Vanhaakaupunkia. Kuva on viime heinäkuussa pidetystä Lieveilmiö-festivaalista.
Hotelli vai Taiteiden talo? Åbo Akademin säätiöllä ja Turun kaupungilla on nyt mietittävää.
Pro Manillasäätiö on tehnyt tarjouksen vanhasta tupakkatehtaasta.
Lisää uutisia