Suomi

Euroopan komission vuonna 2019 tekemän arvion mukaan EU:n silloisille jäsenmaille on vuoteen 2030 mennessä kertynyt 76 000 kuutiometriä käytettyä, korkea-aktiivista ydinpolttoainetta. Toistaiseksi se on erilaisissa välivarastoissa, kuten tässä Bulgarian Kozloduyn suljetun ydinvoimalan kuivavarastossa.
Ulkoministeri Pekka Haavisto luovutti Suomen liittymiskirjan Yhdysvaltain kollegalleen Anthony Blinkenille tiistaina 4. huhtikuuta.
Tiistaista tulee historiallinen ja suuri päivä niin Natolle kuin Suomelle, totesi pääsihteeri Jens Stoltenberg. Stoltenberg kuvattuna Brysselissä helmikuussa 2022.
Pääkirjoituskuva
Ruotsissa vorot käyttävät itsepalvelukassoja myymälävarkauksiin. Suomessa laajamittaisiin väärinkäytöksiin ei ole vielä törmätty.
Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg kutsui ulkoministeri Pekka Haaviston ja puolustusministeri Antti Kaikkosen reilu viikko sitten yhteiseen tiedotustilaisuuteen Naton päämajaan Brysseliin. Stoltenberg arvioi jo helmikuun puolessa välissä Naton puolustusministerikokouksessa, että Suomen ja Ruotsin Nato-tie voi olla erillinen.
Unkarin parlamenttitalossa tehtiin Suomen Nato-jäsenyyttä edistävä päätös maanantaina.
Suomen armeijan nykyinen rynnäkkökivääri.
Nykyinen moderni elämä haastaa koko maailmaa toden teolla. Fyysistä aktiivisuutta ei enää tarvita arjen toimissa. Toisaalta ilman fyysistä toimintakykyä emme pärjää yhteiskuntana, sanoo kirjoittaja.
Ukrainasta takaisin Suomeen palannut mies toivoo, että rintamalta palanneiden kokemuksia voitaisiin Suomessa käyttää jatkossa hyödyksi.
Presidentti Sauli Niinistö allekirjoitti Nato-lait torstaina.
Ulkoministeri Pekka Haavisto (oik.), puolustusministeri Antti Kaikkonen ja Saksan ulkoministeri Annalena Baerbock neuvonpidossa Brysselissä.
Helmikuun alussa sattuneessa maanjäristyksessä ja jälkijäristyksissä kuoli yli 50 000 ihmistä.
Dingo Helsinki TV:llä juhlimassa Music Boxin Suomi  specialia 1. maaliskuuta 1985. Takarivissä vasemmalta rumpali Juha (Quuppa, Keijo Q) Seittonen, laulaja Pertti Nieminen alias Nipa Neumann ja basisti Pertti (Pepe) Laaksonen. Edessä vasemmalta kitaristi Jouni (Jonttu) Virta ja kosketinsoittaja Veli-Pekka (Pete) Nuotio.
Vesialan kehitysrahoitus on ollut pitkään laskussa, vaikka tarpeet ilmastonmuutoksen edetessä ovat kasvaneet ja välillisesti vesiköyhyyden vaikutukset ylettyvät myös suomalaisiin, sanovat kirjoittajat. Arkistokuvassa rakennetaan kaivoa Sonatalan kylässä Intiassa.
Pääministeri Sanna Marin ja presidentti Volodymyr Zelenskyi pitivät lehdistötilaisuuden Ukrainassa perjantaina.
Kalevala perustuu Elias Lönnrotin vuodesta 1828 alkaen kokoamiin suomalais-karjalaisiin kansanrunoihin, jotka on tehty kalevalaiseen runomittaan.
Ruotsissa perustettiin viime vuonna siviilipuolustuksesta vastaavan ministerin tehtävä. Kirjoittajan mielestä tällainen tehtävä olisi tarpeellinen myös Suomessa kokonaisturvallisuuden parantamiseksi.
Tasavallan presidentti Sauli Niinistö.
Pekka Kuusisto esiintyi viime viikolla San Franciscossa ruotsalaisen säveltäjä-teknikon Jesper Nordinin kanssa.
Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg kertoi tiistaina ulkoministerikokouksen aluksi Naton painotuksista, kun samaan aikaan puolustusministeri Mikko Savola ja Nato-suurlähettiläs Klaus Korhonen seurueineen marssivat sisään Naton päämajaan. Stoltenbergin yllättävä lausunto Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyyden ajoituksesta levisi nopeasti maailman mediaan.
Lisää uutisia