Sisustus

 Jaana Tapio
Sisustajia kiinnostavat nyt muun muassa rottinki, klassikkobrändit sekä ryijyt.
Erilaiset valaisimet luovat tunnelmaa, jota ei yhdellä kattolampulla saa aikaan. Henrika Pihlajaniemi toimii opettajana ja vastuuhenkilönä valaistussuunnittelun täydennyskoulutuksessa.
Painavat teokset kannattaa kiinnittää huolellisesti seinälle. Tyko Elon maalama teos on ripustettu ruuveihin, joista toinen on kiinnitetty kipsiseinään tarkoitettuun kiinnitystulppaan. Toisesta on jäänyt kiinnitystulppa pois, mutta yksikin riittää kannattelemaan taulua.
Maria ja Jaakko Huokkolalle elämä Suikkilan kartanossa on mukava ja työntäytteinen elämäntapa, jonka myötä turha netin selailu on vähentynyt.
Ammattimaalari Anni Virta kyllästyi kotinsa olohuoneen valkoiseen seinään ja maalasi siihen kuvioita ja viivoja, jotka tuovat tilaan väriä ja liikettä.
Kaikista valikoimassa olevista tasomateriaaleista löytyy näytepalat keittiöliikkeistä. Taustalla näkyvässä mallikeittiössä on käytetty terästä. Kalustesuunnittelija ja kauppias Salla Ahonen on huomannut materiaalien herättävän tunteita.
Daniel Avanloo ja Anni Laukkanen arvostavat vanhoja klassikkohuonekaluja niiden ajattomuuden ja käytännöllisyyden takia.
Ruokakomerossa on hyllykkö esimerkiksi kuivamuonan ja isokokoisten astioiden säilytykseen. Tummanvihreä seinä on maalattu sävy sävyyn keittiön laatoituksen kanssa. (Kannustalo Auma)
Merituuli Mattila on tyytyväinen upouuteen kotiinsa.
Sisustusarkkitehti Sisse Collander ja trendianalyytikko Susanna Björklund (oik.) seuraavat työkseen sisustuksen ilmiöitä. Kodin merkitys on kasvanut epävarmassa maailmassa.
Osassa vierasmajoista on aurinkopaneelit, joiden avulla sähköä tuotetaan esimerkiksi pientä jääkaappia tai elektroniikkaa varten.
Uniikkien valaisimien alla Turun linna tarjosi myös keväällä Luostarivuoren Lyseon lukiolaisille tilat vahojen tansseille.
Kohdevalaistuksella voidaan luoda tunnelmaa ja korostaa pihan yksityiskohtia.
Valkoista valkoisella. Lattian eläväpintainen luonnonvalkoinen laatta antaa enemmän anteeksi kuin sileän tasavärinen ja vitivalkoinen. Jokainen märkä jalanjälki, saippuatahra ja vesitippa ei näy.
Vaikka joka päivä vaihtuva taidenäyttely kodin seinällä onnistuu erilaisiin kiskoihin ripustamalla. Ripustustavan järeys valitaan ripustettavien esineiden perusteella.
Minna Bucht käy antiikkitapahtumissa, muttei kirpputoreilla. – Kirppareilta löytyvistä lasiesineistä saattaa puuttua paloja, tai sitten astiat ovat eri paria, hän sanoo. Buchtin kädessä on Riihimäen Lasin Old King Cole -boolimalja, jonka on suunnitellut Erkkitapio Siiroinen. Boolimalja on ollut tuotannossa vuosina 1972–¿1976. 
Saija Helin nauttii yrittäjän vapaudesta työtilassaan entisessä tehtaassa.
Käyttövalmiita mateennahkoja. Tällaisesta materiaalista Liisa Saarni valmistaa itse suunnittelemiaan designtuotteita.
Muotoilija, sisustusarkkitehti Eero Aarnio poseeraa tuoreimpien luomustensa kanssa Kirkkonummella heinäkuussa 2022.
Kallioiden koti on täynnä vuosien varrella tehtyjä löytöjä. Yleisilme on kuitenkin rauhallinen. Lotta-Pia Kallio kertoo, että ruokailuhuoneen 1700-luvun pöytä löytyi aikakauden asiantuntijalta.
Judit Sund kertoo, että helppohoitoiset ja kuivuutta hyvin sietävät maljaköynnökset ovat viime aikoina olleet haluttuja.
Lisää uutisia