Sarjakuvat

Johanna Aulén on taustoittanut sarjakuvateoksensa runsaalla lähdeaineistolla.
Alice Oseman hyödyntää tarinankuljetuksessaan perspektiivin vaihtelua.
Sakari Peltolan päämääränä oli tehdä tarinalliseen muotoon useita pienikokoisia töitä, joissa korostuvat yhteiskunnalliset aiheet ja toisinaan myös yhteiskuntakritiikki.
Kolme hiihtäjää etsii yösijaa Hevosjumala-albumissa.
Jukka Lehtonen näkee vakavissa asioissa usein pyrkimättäkin aina myös absurdin, naurettavan puolen. "Niin Neuvostoliitossakin tehtiin. Huumori on keino selvitä epätoivoisissa tilanteissa", hän kiteyttää.
Turussa asuvalta Siiri Viljakalta ilmestyi ensimmäinen sarjakuvaromaani. Kohti sumua -teoksen päähahmot ovat majakkasaarella toisiinsa rakastuvat Elle ja Nata. Taustalla Viljakan Turku Prideen 2018 tekemä Sapfo tyttöystävilleen -akryylimaalaus.
Tiia Salmelin on piirtänyt sarjakuvia lapsesta saakka.
Jussi "Juba" Tuomola on piirtänyt tähän mennessä yli 7200 strippiä. –Laskin, että sinä vuonna, kun täytän 65-vuotta, menee kymmenentuhannen raja rikki, hän sanoo.
Tiia Salmelin on piirtänyt sarjakuvia lapsesta saakka.
Emmi Valveen elämäkerrallinen teos Armo julkaistiin suomeksi 2017.
Yhtenä teemana kirjassa ovat mielenterveysongelmat ja nykyelämän hektisyys.
Ilo yhteisestä matkasta kannattelee isää ja poikaa hävityksen ja vaarojen keskelläkin Hannu Leimun Kadonneissa. Kuva koostuu kolmesta kirjan sivusta.
Sarjakuvataiteilija Pertti Jarla kurkistaa Fingerporia piirtäessään lapsuuteensa. – Sekä isän että äidin puolelta näin muhevia hahmoja, mummoja ja pappoja. Niistä on syntynyt hahmoja Fingerporiinkin.
Tuuli Hypénin kirjaston sarjakuvapajassa piirtämä esimerkkipiirros, jossa hahmona on lohikäärmeperhonen.
Teoksessa käsitellään esimerkiksi ulkonäköä ja ristiriitaisia ihanteita naisten luonnollisuudesta.
Krokotiilin kyynel on yksi albumin vahvimmista tarinoista.