Sananvapaus

Harto Pönkä ei usko, että Elon Musk toteuttaa lupaustaan Twitterin toimintaa ohjaavan algoritmin julkistamisesta. Sen sijaan hän arvioi, että pikaviestipalveluun voi tulla uusia maksullisia toimintoja.
Kansanedustaja Päivi Räsänen kuvattuna eduskunnan täysistunnossa vuonna 2020.
Päivi Räsäsen mukaan hänen kirjoituksensa kuuluvat uskonnon- ja sananvapauden piiriin.
Kansanedustaja Päivi Räsänen ja puoliso Niilo Räsänen kertoivat alkukesästä 2021 Lännen Median haastattelussa, että kotoa Riihimäeltä löytyi siivotessa vielä pari pahvilaatikollista oikeuskäsittelyyn kuuluvaa Luther-säätiön pamflettia.
Johanna Vehkoo on toimittaja ja tietokirjailija, joka on tutkinut esimerkiksi valeuutisia ja misinformaatiota.
Kari Vainio
Oikeuteen edennyt juttu Viestikoekeskuksesta julkaistiin Helsingin Sanomissa joulukuussa 2017. Moni on kysynyt, miksi vastaava päätoimittaja ei saanut tapauksessa syytettä.
Ano Turtiainen on ensimmäisen kauden kansanedustaja Juvalta Etelä-Savosta. Turtiainen putosi kesän kuntavaaleissa Juvan kunnanvaltuustosta. Voimanostajataustaisen yrittäjän vaihtoehtoiset mielipiteet kuitenkin saavat kaikupohjaa verkossa.
Päivi Räsänen kaivaa kotinsa kellarista puoli laatikollista vanhan pamfletin tekijänkappaleita. Keittiön pöydälle päätyy tulenarkaa ja monen mielestä loukkaavaa kirjallisuutta. Valtakunnansyyttäjän mukaan vuoden 2004 kirjoitus Luther-säätiön julkaisusarjaan on osa Räsäsen rikosta.
Ensimmäistä kertaa jaettu sananvapauspalkinto myönnettiin Turussa asuvalle Laura Arikalle.
Puolan presidentti Andrzej Duda vältteli onnittelemasta Yhdysvaltain Joe Bidenia suoraan vaalivoitosta, minkä jälkeen kirjailija Jakub Zulczyk nimitti presidenttiä ääliöksi. Kirjailijan Facebook-päivitys johti syytteeseen valtionpäämiehen julkisesta halventamisesta. Kuvassa Duda on Gdynian protestien 50-vuotisseremonioissa viime joulukuussa.