SalPa

Sinivalkopaitaiselle SalPalle HJS-ottelu on Kakkosen runkosarjan viimeinen kotipeli. Varmuudella B-lohkon kahden kärkeen sijoittuva huippuvireinen ryhmä pelaa Salossa vielä kahdesti lokakuussa neljän parhaan jatkosarjassa, jonne runkosarjan pisteet jäävät voimaan.
SalPan Elmo Heinonen (keskellä) teki viikko sitten kaksi maalia GrIFK:n verkkoon. Toukokuun arkistokuvassa Heinonen karkaa FC Jazzin puolustukselta.
SalPa on kerännyt kauden 18 pelistä 34 pistettä. Se oikeuttaa Kakkosen B-lohkon sarjataulukossa jaettuun kärkisijaan. Yhtä paljon pisteitä on kerännyt Ilves-Kissat, joka on pelannut yhden pelin enemmän kuin salolaiset.
Otto Lehtisalo pelaa kuluvan kauden loppuun SalPan riveissä. Interin urheilutoimenjohtaja Jani Meriläinen uskoo, että Kakkosessa pelaavan joukkueen pelityyli sopii 18-vuotiaalle hyökkääjälle täydellisesti.
Elmo Heinonen onnistui maalinteossa SalPan edellisessä ottelussa KaaPoa vastaan. Lauantaina vieraaksi saapuu Honka Akatemia, joka on vain kahden pisteen päässä salolaisista sarjataulukossa.
Elmo Heinonen (kesk.) saattaa palata SalPan kokoonpanoon lauantaina ottelussa Tampere Unitedia vastaan. Arkistokuva.
Elmo Heinonen karkasi Jazz-puolustukselta toukokuisessa mittelössä. Samanlaista vauhtia kaivataan lauantaina, kun SalPa matkustaa Ilves-Kissojen vieraaksi Tampereelle.
SalPan Jonatan Guseff (vas.) kamppaili toukokuussa KaaPon Omar Farhanin kanssa. Lauantaina vastus tulee kotikentälle Porista.
Jonatan Guseffilla (vas.) ja muilla SalPa-puolustajilla riittää parantamisen varaa, sillä joukkueen verkkoon on isketty keskimäärin kaksi maalia ottelua kohden.
Taye Taiwon ura SalPassa loppui viime sunnuntaiseen VJS-kotiotteluun, jossa nigerialainen pelasi neljä minuuttia vaihtomiehenä. Kakkosessa otteluita kertyi hänelle keväällä vain kuusi.
SalPan Elmo Heinosen pysäyttämiseen tarvittiin viime lauantaina koko Ilves-Kissojen puolustus.
KaaPo ja SalPa avasivat kautensa voitoilla. Vapun alla Turun Sanomat näyttää kummankin toisen kierroksen ottelun suorina lähetyksinä.
SalPaan siirtyvä Taye Taiwo on viimeksi pelannut säännöllisesti RoPS:n riveissä kaudella 2019. Vuonna 2018 Kupittaalla oli vastassa Ari Nyman.
Tero Karinti on SalPan uuden omistajaryhmän nokkamies. Jalkapallo ei ole sarjayrittäjälle mikään hyppy tuntemattomaan, sillä hän on toiminut muun muassa Liedon Pallon puheenjohtajana.
Iku Leino nosti pallon helponnäköisesti maaliin pelin viimeisellä minuutilla.