Sairaudet

Susanna Laivoranta-Nyman arvioi, että uuden poliklinikan toiminta käynnistyy syksyllä.
Suomalainen kokee kaiken olevan kunnossa niin kauan kuin työkyky säilyy.
Pian kuusi vuotta täyttävä Lilja haaveilee muutosta Barcelonaan, sillä siellä on hänen mielestään kaunista ja lämmintä. Lilja on erityisen kiinnostunut myös Egyptin historiasta ja pyramideista.
Koronaa on Varsinais-Suomessa nyt paljon, ja myös influenssaepidemia on alkanut. Arkistokuvassa sairaanhoitaja Jasmine Holmsten Turun terveysasemien hengitystieinfektiovastaanotolla Mäntymäessä.
Streptokokki A -bakteeri leviää nielusta tai nenästä pisaratartuntana ja kosketustartuntana käsistä ja ihoinfektioista. Arkistokuvassa bakteeriviljelyä.
Vuonna 2018 voimaan tullut alkoholilain uudistus lisäsi THL:n raportin mukaan suomalaisten alkoholista aiheutuvia kuolemia.
Sairaudet ovat olleet Riina Sorjoselle kirpeitä sitruunoita, joista hän sanoo leiponeensa upean sitruunaleivoksen. Valokuvaaminen on hänelle paitsi uusi työ, myös tärkeää lääkettä.
Katja Niemen äiti Annette Saarinen pääsi saattohoitonsa alussa kerran pyörätuolissa Karinakodin lähellä sijaitsevalle rannalle. Sen jälkeen hän ei enää jaksanut lähteä luontoon.
Nokkosihottumaa sairastava Marika Puranen työskentelee kaupan alalla. Hän ei voi kuitenkaan sairautensa takia työskennellä esimerkiksi maitohuoneessa.
Ylilääkäri Tero Taiminen kertoo, että Tyksin aikuisten neuropsykiatrian työryhmä tutkii enää vain kaikkein hankalimmat adhd-epäilyt.
Suomalaisten biopankkien keräämiä näytteitä hyödynnetään geenitutkimuksessa ja lääkekehityksessä. Suomen vanhin biopankki on Auria Turussa.
TPS:n naisten joukkueen päävalmentajalla Akusti Salosella hiljattain diagnosoitu vakava sairaus varjosti loppukautta. Salonen kertoo haluavansa kuitenkin jatkaa valmentamista TPS:ssa ja neuvottelevansa jatkosopimuksesta.
Päivi ja Jukka Rahjalle maatila on sekä yhteinen koti että työpaikka. Siitä ei haluta luopua, vaikka lääkärit ovat sellaista ehdotelleet.
Riski saada pitkittynyt korona kasvoi tutkimuksen mukaan eniten sairaalahoitoa tarvinneiden koronapotilaiden kohdalla. Arkistokuva.
Eva-Maria Strömsholm, 41, oli ennen sairastumistaan aktiivinen pitkänmatkanjuoksija.
Kun tavaroiden hamstraaminen karkaa käsistä, koti joutuu hallitsemattoman tavarakaaoksen valtaan.
Erityisen korkea amputaatioriski on diabetespotilailla. Huonoon ennusteeseen on yhteydessä myös korkea ikä, vaikea-asteinen säärivaltimoiden kovettumatauti ja naissukupuoli.
Puhemies Matti Vanhanen kesäkuussa Naantalissa Kultaranta-keskusteluissa.
Varsinais-Suomessa yli 75-vuotiaiden osuus on suurempi kuin Suomessa keskimäärin. Maakunnan viime vuoden hyvinvointivointikertomuksesta selviää, että alle puolet ikäluokasta kokee elämänlaatunsa hyväksi, mutta yksinäisyys on syy moneen ongelmaan.
Hengitysliitto lahjoittaa hengityslaitteita Tyksin Majakkasairaalalle.
Lisää uutisia