Sairaanhoito

Koronaa on Varsinais-Suomessa nyt paljon, ja myös influenssaepidemia on alkanut. Arkistokuvassa sairaanhoitaja Jasmine Holmsten Turun terveysasemien hengitystieinfektiovastaanotolla Mäntymäessä.
Streptokokki A -bakteeri leviää nielusta tai nenästä pisaratartuntana ja kosketustartuntana käsistä ja ihoinfektioista. Arkistokuvassa bakteeriviljelyä.
Kirjoittaja sai tylyä kohtelua pyrkiessään pääsemään hoitoon päivystykseen.
Anne Savolainen
Väitöskirjan tulokset osoittavat, että ensihoitajien tekemä arvio potilaan kuljetustarpeesta on potilasturvallista ja järkevää resurssien käyttämistä, ja menettely vähentää merkittävästi päivystysten ruuhkautumista. Kuvan työntekijät eivät liity uutisjuttuun.
Tehyn asunto-auto eli irtisanoutumisbussi seisoi T-sairaalan pihalla tiistaina. Yle Turulle antamassa haastattelussa Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin koordinoiva pääluottamusmies Jussi Rantanen kertoi, että tarkoituksena on tarjota henkilöstölle mahdollisuus tulla keskustelemaan sekä "mahdollisesti käyttämään kynää ja paperiakin".
Tyks päätti vakinaistaa 488 määräaikaista tehtävää. Vakinaistettavien joukossa on muun muassa sairaanhoitajan, lähihoitajan, kätilön, laboratoriohoitajan, osastosihteerin, röntgenhoitajien ja fysioterapeuttien tehtäviä.
Nyt, yhdeksän kuukautta myöhemmin, Martin kertoo, että hänellä on välillä ihan kevyt olo.
Tyksin kätilö Minna Bergman oli irtisanoutuvien listalla vuonna 2007, kun Tehy edellisen kerran suunnitteli joukkoirtisanoutumisia. Hän kertoi jo viime keväänä Turun Sanomille, että on tälläkin kertaa täysin valmis irtisanoutumaan, jos tilanne sitä vaatii.
Syöpäjärjestöt haluavat vaikuttavat, uudet lääkkeet nopeasti niille potilaille, jotka niistä hyötyvät. Sairaanhoitopiirien erilaiset lääkevalikoimat eriarvoistavat potilaita.
Pikkuruisenkin pariston niellyt pieni lapsi on vietävä välittömästi lääkäriin.
Tehy ja Super ovat antaneet uusia lakkovaroituksia, jotka koskevat myös tehohoito-osastoja.
Tyksiinkin kaavailtu tehohoitoon kohdistuva lakko ei ala ensi viikolla. Lakko olisi vaikuttanut merkittävästi tehohoidon lisäksi myös leikkaustoimintaan.
Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Mikko Pietilä on huolissaan lakon aiheuttamasta potilasturvallisuuden heikkenemisestä.
Potilasturvallisuuden vaarantumista koskevissa tilanteissa on tyypillisesti kyse joko tiedonkulun tai lääkejakelun ongelmasta.
Salon terveyskeskussairaalassa on työskennellyt kesän ajan 3–5 vuokrahoitajaa.
Pääkirjoituskuva
Kunnat ovat joutuneet sulkemaan potilaspaikkoja ja kokonaisia osastoja henkilöstöpulan vuoksi.
Turun kaupunginsairaalassa on pulaa hoitohenkilökunnasta. Kuvituskuva.
Timo Kangastie päätti aloittaa loukkaantuneiden ukrainalaissotilaiden kuljetukset Suomeen, koska viranomaisväyliä asia etenee liian hitaasti avuntarpeeseen nähden. Hän myös aikoo jatkaa kuljetuksia kritiikistä huolimatta.
Ensihoidon linjajohtaja Markku Kuisma on huolissaan siitä, että kiireellisten potilaiden hoito voi viivästyä, jos turhia ensihoidon hälytyksiä ei saada kuriin.
Lisää uutisia