Sairaala

Majakkasairaalassa tehdään heinäkuun aikana lattiaremonttia.
Terveydenhuollon yöaikainen päivystys keskittyy kesän ajaksi Turkuun, koska Salon sairaalan päivystys suljetaan kesäöiksi. Kuva viime marraskuulta.
Työnantajan pyynnöstä peruutetusta vuosilomasta tulisi kesällä kertakorvaus. Tämä työntekijän suostumusta edellyttävä peruuntuminen olisi sairaanhoitopiirin mukaan viimesijainen keino. Kuvassa VSSHP:n vt. sairaanhoitopiirin johtaja Petri Virolainen vuonna 2017.
Klovneria tekee hyvää, sillä se antaa luvan aitoon ja vilpittömään kohtaamiseen. Sairaalaklovnien 20-vuotisen taipaleen kunniaksi Tyksin sairaalaklovnit esittivät itse sanoittamansa osastobiisin lasten ja nuorten päivystysosaston väelle. Kaisa Koulu (vas.), Karolina Blom ja Markus Kaustell vauhdissa.
Salon sairaalan yöpäivystys aiotaan sulkea kesällä.
Alle sadan suojelutyöntekijän määrä uhkaa johtajaylilääkäri Mikko Pietilän mukaan erittäin vakavasti myös kiireellistä hoitoa.
Entisellä vastasyntyneiden tehohoito-osastolla kaikui enää käytäväkellon aavemainen naksutus.
Yli sata potilasta odottaa Tyksissä jatkohoitoon pääsyä kuntien perusterveydenhuollon vuodeosastoille.
Enni Hellberg työskentelee T-sairaalan välinehuoltokeskuksessa. Työ vaatii tarkkuutta.
Pulssin suunniteltu lisärakennus tulisi nykyisten talojen taakse, Puutarhakadun ja Rauhankadun väliin. Liiketoimintajohtaja Siina Saksi kuvailee investointia mittavaksi.
Tyksin psykiatrian toimialuejohtajan Jyrki Heikkilän mukaan Tyksin psykiatrian yksiköiden erikoislääkäripula on pahenemaan päin.
Tyksin A-sairaalassa Turussa riehui syyskuussa 2011 raju tulipalo. Palo sai Otkesin mukaan alkunsa ensiapupoliklinikan tiloista kakkoskerroksessa ja levisi kolmanteen kerrokseen pitkin sähkökaapeleiden roiloa, jossa oli toimimaton palokatko.Arkistokuva.
Uusikaupunki osti A-sairaalakiinteistön sekä sen yhteydessä olevat yli neljän hehtaarin maa-alueet 1,5 miljoonalla eurolla.
Kaikille päivystyksen kautta Tyksiin sisään otettaville potilaille tehdään koronatesti.
Koronapotilasta hoidettiin Tyksin teho-osastolla viime marraskuussa.
Diabetes-yhdistyksen puheenjohtaja, diabeetikko Tapio Jokinen sanoo, että diabetes on Suomessa niin yleinen kansantauti, että sitä tulee myös hoitaa kunnolla. Yhdistyksen diabetes-asemalla Turun keskustan tuntumissa työskentelee muun muassa useita jalkahoitajia. Toimistosihteeri Leena Hannonen-Niekka (taustalla) ohjaa kysyjiä eteenpäin.
Virallisesta koronatestistä positiivisen tuloksen saaneet turkulaiset saavat kaupungilta ohjetekstiviestin parin päivän sisällä.
Synnytysammeiden toimivuus on testattu varusteluvaiheessa ja simulaatioissa tarkkaan. Ammetta esittelee kätilö Kaisa Kansa.
Valviran mukaan kaikki Suomen yliopistosairaalat ovat evänneet lapsettomuushoidot kaavamaisesti pariskunnilta, joissa toinen vanhemmista on syöpähoidoissa. Arkistokuva Tyksin spermapankista.
Turkulainen Daniel Wärnå on luovuttanut verta jo parikymmentä kertaa. Ensimmäisen kerran hän tuli luovuttamaan kaveriporukassa. Veripalvelu kehottaa mahdollisimman monia tulemaan luovuttamaan verta mahdollisimman pian ja ottamaan mukaan vaikka ystäviä tai työkavereita.
Tyksin teho-osaston ylilääkäri Mika Valtonen sanoo, että huolimatta siitä, että rokottamattomat kuormittavat teho-osaston toimintaa, heidät hoidetaan täysin yhdenvertaisesti ja yhtä hyvin kuin rokotetutkin.
P-sairaalan ykkösvaihe on muuttamassa Kiinamyllynkadun maiseman tällaiseksi.
Majakkasairaalan käyttöönotto alkuvuodesta lisää sairaanhoitopiirin toimintakuluja noin 13 miljoonalla eurolla. Uuteen sairaalaan siirtyvät muun muassa lasten ja nuorten sairauksien hoito, naistentaudit ja synnytykset, korva-, nenä- ja kurkkusairauksien sekä suu- ja leukasairauksien hoito.
Jutta Peltoniemi
Lisää uutisia