Saaristo

Paraisten elinvoimapäällikölle Maria Leppäkarille elinvoima on pitovoimaa. Hän pitää elinvoimapäällikön tehtäväänsä eräänlaisena pelastustehtävänä, mutta varsinaiseen pelastusoperaatioon pitää kaikkien saaristolaisten osallistua.
L317-lossi näkyy helmikuussa otetussa kuvassa oikealla.
Yksi osallistavan budjetin äänestettävistä kohteista on hankkia defirillaattorit Saariston rengastien lauttapaikoille.
Indie pop -duo Maustetytöt oli nähdään Saaristo-festivaalilla tänäkin vuonna.
Kylä- ja saaristomatkailu kokivat korona-aikana poikkeuksellisen nosteen. Vaikka matkailijamäärät ovat tasaantuneet, ovat autenttisuus ja luonto edelleen valttikortteja. Kuvassa Houtskarin Björkön kylä.
Innamo pääsee reitilleen Nauvon pohjoispuolelle toukokuussa. Kuvassa alus kastettavana Pansiossa.
Hamnön saari Ahvenanmaalla.
Ylen haastatteleman vanhemman mukaan 12-vuotias lapsi komennettiin ulos bussista maksuvyöhykkeen vaihtuessa. Viitekuva.
Kuusistonsalmen silta on yksi tämän vuoden uusittavista siltakohteista.
Utön majakka näkyy Vihmon perheen kakkosasunnosta. Se on Suomen vanhin edelleen toiminnassa oleva valomajakka. Nykyinen majakkatorni on valmistunut vuonna 1814. Kolmannessa kerroksessa sijaitsee majakkakirkko, jonne pääsee vain oppaan johdolla.
Paraislainen Rkp:n kansanedustaja Sandra Bergqvist kuvattuna Turussa toukokuussa 2022.
Sääolot voivat talvella olla karut niin merellä kuin järvellä. Kuvassa mökki Saaristomeren länsiosassa Särkisalossa.
Kuva on viime lokakuulta, kun koulukeskuksessa vietettiin harjannostajaisia.
Taustalla näkyvä nykyinen Kirjalansalmensilta puretaan, kun uusi silta valmistuu. Parainen haluaa Paraistenväylän rakentamisen kytkettäväksi uuden sillan rakentamiseen.
Kuva on Björköstä.
Vesiväylä Hessundin sillan kohdalla on suljettu maaliskuun loppuun asti.
Saaristotien pullonkaulaan saapunut uusi lossi kulkee nimellä L-317. Uuden lossin on arvioitu vähentävän Nauvon ja Korppoon lauttapaikan hiilidioksidipäästöjä 85 prosenttia.
Aura-lautta (oik.) siirrettiin hiljattain Kustavin ja Iniön väliltä Korppoon ja Houtskarin lauttareitille.  Sen parina liikennöi Stella (vas). Alukset kuvattu tammikuussa Korppoon Galtbyn lauttarannassa.
Turku isännöi Swan European Regattaa myös kesällä 2021.
  Kun Terhi Pilke aloitti vuonna 2008 myymällä tuotteitaan Korppoon torilla, hänellä oli jo selkeä visio Amalias hemin tulevaisuudesta. Nyt Amalias hem tavoittaa asiakkaita maanlaajuisesti verkkokaupan ja videoiden kautta.
Finferriesin toimitusjohtajana keväällä aloittavan Håkan Fagerströmin mukaan Nauvon ja Korppoon välin uuteen lossiin mahtuu lähes puolet enemmän autoja kuin Prostvik 1 -lauttaan.
Lisää uutisia