Sähkökatkot

Otsalamput saattavat olla tarpeellisia talven kiertävien sähkökatkojen aikaan.
Marika And-Laaksonen palveli Sirpa Paloniemeä Tampereentien Prismassa torstaina. Kassajärjestelmät ovat yksi haavoittuvista systeemeistä, jos yllättävä sähkökatko iskee.
Logistiikka-alan opiskelija Jami Mäki (vas.) tuo varastohalliin yksityishenkilöiden lahjoittamia rakennuslämmittimiä. Logistiikkaopettajat Marko Männikkö ja Jani Forsström (oik.) neuvovat, minne tavarat sijoitetaan.
Turun kaupunki varautuu sähkökatkoihin kaupunkialueella tammi-helmikuussa.Turku Energia Sähköverkot kierrättää katkoja siten, että kriittiset kohteet, kuten sairaalat, rajataan ulkopuolelle.
Vain harvassa hississä on varavoimatoiminto, joka tuo hissin seuraavaan kerrokseen sähkökatkon alkaessa. Arkistokuvaa.
Lounais-Suomen isännöinti Oy:n isännöitsijä Meri Tuomarmäki on selvittänyt, miten hänen isännöimiensä talojen hissit käyttäytyisivät sähkökatkon aikana.
Leino Groupin toimitusjohtaja Liisa Leino sekä Leino Cast Oy:n toimitusjohtaja Mikko Hakala toivovat, että talven sähkökatkoksilta vältytään.
Yhä useampi suomalainen seuraa sähkönkulutustaan mittarin sijaan mobiilisovelluksen avulla. Arkistokuva.
Matias Saari (vas.), Arkean palveluesimies Jouni Huovinen ja Arkean asentaja Sami Palomaa tutkivat hälytysjärjestelmien toimintaa kesken harjoituksen.
Elinkeinoministeri Mika Lintilä on ollut näköalapaikalla kriisivuodet. Tehtävä ei ole vielä ohi, sillä ensi talvesta täytyy päästä yli ilman vakavia sähkökatkoja ja kotitalouksien ahdinkoa.
Elintarvikkeita on hyvä varata kaappiin niin, että ne riittävät koko perheen tarpeisiin vähintään kolmeksi vuorokaudeksi.
Impivaaran uimahallissa oli perjantaina noin tunnin kestänyt sähkökatko, jonka aikana osa asiakkaista oli ulkona uima-asuissaan.
Turun yliopistollisen keskussairaalan uni- ja hengityskeskuksen koordinoiva johtaja Tarja Saaresranta on ollut yhteydessä ministeriöön ja välittänyt viestiä sähkökatkojen vaikutuksesta hengityspotilaisiin. Hän esittelee kuvassa hengityslaitetta.
Turku Energian valvomossa seurataan turkulaisten sähköverkon tilaa ympärivuorokautisesti. Kuva vuodelta 2015.
Auranmaalla opeteltiin sähkötöntä elämää jopa viikon ajan Tapani-myrskyn jälkeen joulukuussa 2011. Arkistokuvassa silloiset kauppiaat Minna ja Pertti Leppäkoski inventoivat pois heitettäviä jäätelöitä marketissaan Aurassa.
Lisää uutisia