Ringette

Timo Himberg on luotsannut RNK:n vakuuttavaan liitoon. Tappioton syksy tietää ennakkosuosikin asemaa jatkosarjaan.
Suomen ringettemaajoukkue sai sunnuntaina aihetta suuriin juhliin Espoossa voittamalla jälleen maailmanmestaruuden.
Suomen konkarihyökkääjä Anne Pohjola tehtaili Kanadaa vastaan tehot 2+10.
Susanna Tapani (oik.) ja Anne Pohjola ovat päässeet juonimaan kuvioita MM-kisoihin koko syksyn pelatessaan yhdessä RNK:n väreissä.
Marjukka Virta on kokenut ringeten parissa valtavasti menestystä. Tiistaina edessä lienee eräs uran liikuttavimmista hetkistä, kun maajoukkue jäädyttää legendan pelipaidan Kupittaan jäähallissa.
Viikonlopuksi Anne Pohjola pakkaa perheensä ja pelikamansa autoon ja ajaa kotoaan Lapinlahdelta 500 kilomteriä Raisioon pelaamaan ringeten SM-sarjaa RNK:ssa.
Suomi metsästää jo kymmenettä maailmanmestaruuttaan.
Jyskeen maalivahti Maria Perkkola oli hyvässä torjuntavireessä myös SM-sarjan pronssipelissä, vaikka rengas livahtikin Helsinkiä vastaan seitsemän kertaa selän taakse. (arkistokuva)
Maria Perkkola piti torjunnoillaan Jyskeen mukana NoU-ottelun voittotaistelussa viime minuuteille. (arkistokuva marraskuulta)
Laitilan Jyske otti lauantaina ensimmäisen voittonsa ringeten SM-sarjan välierissä Fanni Elon (vas) johdolla. (arkistokuva)
Mea Rosengrén (vas.) ja Eerika Viro ja ovat ringetenpelaajia, joista tulemme varmasti vielä kuulemaan.
Jyske-puolustaja Hanna Ropanen on harvinaisuus joukkueessaan, sillä hänellä on jo useampia SM-mitaleita. Hän uskoo Jyskeen mahdollisuuksiin välieräsarjassa Nokian Urheilijoita vastaan.
Kiana Heska ja Torrie Shennan ovat viettäneet koko syksyn tiiviisti yhdessä pelatessaan RNK:ssa. Joulua he juhlivat kuitenkin kaukana toisistaan kahdella mantereella.
Tummapaitainen Laitilan Jyske on tullut vahvasti ringeten SM-sarjaan. Jyskeen kokenut maalivahti Maria Perkkola on paljon vartijana myös jatkosarjan käynnistyessä. RNK joutuu pelaamaan monet ottelunsa ilman Susanna Tapania (77).
Altti Koivisto teki perusteellista työtä kirjoittaessaan RNK:n historiikkia. Teos pohjaa arkistojen ohella noin 50 haastatteluun.
Jyskeen maalivahti Maria Perkkola oli jälleen hienossa torjuntavireessä, kun hän pysäytti 46 kutia RNK:ta vastaan. Torjunnat eivät kantaneet vierasryhmää voittoon asti, vaan raisiolaiset kirjasivat kaksi pistettä 6-3-lukemilla.
Enni Ojala (oik.) ja Eerika Viro pääsevät tänään vauhtiin, kun RNK:n kausi ringeten SM-sarjassa käynnistyy vieraskaukalossa Tuusulassa.
Susanna Tapani siirtyy kiekkoammattilaiseksi Kiinaan. Kaudesta on luvassa erikoinen, sillä ohjelmaan mahtuu myös olympiavalmistautumista Suomessa ja ringetteäkin.
Suomi voitti vuonna 2019 seitsemännen peräkkäisen ringeten MM-kultansa, kun se kaatoi finaalissa ainoan vastustajansa Kanadan. Ensi vuonna kisat pidetään todennäköisesti Turussa.
Susanna Tapani. Arkistokuva.
RNK:n Marianna Kuiko onnistui avauseräsä ohittamaan Lapinlahden maalivahdin Sini Mäkelän kahdesti, mutta sen jälkeen 52 torjunnan Mäkelä oli lähes ohittamaton.
RNK-kapteeni Susanna Tapanin huipputehokas viikonloppu toi raisiolaisille arvokkaan vierasvoiton ringeten SM-sarjan välierissä. (arkistokuva)
Susanna Tapani (vas.) on ollut tuttuun tapaan RNK:n hyökkäyspelin suurin vastuunkantaja. Viikonloppuna hän yrittää johdattaa joukkueensa voittoihin ennakkosuosikki LL-89:ää vastaan. (arkistokuva)
Laitilan Jyskeen jääurheilujaoston puheenjohtaja Juha Kiviö pelasi itse nuoruudessaan jääkiekkoa. Omien lasten myötä tutuksi ovat tulleet myös jäälajien huoltajan ja joukkueenjohtajan työt.
Susanna Laulumaan valmentama RNK aloittaa SM-jatkosarjan ottelunsa kotikentällään Kerttulassa huomenna lauantaina.
Lisää uutisia