Retkeily

Hyvin suunniteltu taukopaikka voi madaltaa kynnystä lähteä luontoon. Arkkitehti Malin Moision suunnittelema laavu on tehty holvaamalla 2 x 4 tuuman lankuista.
Toisinaan kansallispuistoa vartioi myös Hautalan koira Maja.
Kurjenrahkan kansallispuistoon pääsee myös julkisilla. Esimerkiksi Turun seudun joukkoliikenne Föli ajaa paikalle myös arkisin. Lisäksi Matkahuollolla on linja-autoreittejä Kurjenrahkaan. Kuvassa retkeilijöitä vuonna 2020.
Lauttamatkoilla pyörät ovat tuttu näky.
Elisa Teräväisen Indy sai tauoilla nauttia rapsutusten ohella erikoisravinnosta. Omien nappuloidensa lisäksi Indya ruokittiin Ruotsin-vaelluksella myös kaksijalkaisten retkimuonien jämillä.
– Täytyy pitää evästaukoja usein, äiti Katri Virkkala pohtii harjoitellessaan tyttärensä Vilman kanssa kantorinkan käyttöä. Retkelle voidaan suunnata, kun myyjä Antti Kata ensin saa kiristettyä rinkan hihnat käyttäjille sopiviksi.
Kasvispainotteisesta retkiruuasta kirjaa kirjoittava Saara Atula kertoo, että kesällä tehtävillä päiväreissuilla voi tehdä melkein millaista ruokaa vain.
Mia Sinisalo sanoo, että varusteet on syytä valita omien todellisten tarpeiden mukaan.  – Varsinkin kalliimpien varusteiden kohdalla kan-nattaa miettiä, onko niille todella tarvetta, hän huomauttaa.
Maskun Kuuvanvuoren huipulta avautuva näkymä korvaa kiipeämisen vaivan.
Reppulautta on hieman raskas ja hidas melottava, siksi Caj Koskinen suositteleekin melomista virtaavassa vedessä.
Nuotiokahvit ovat olennainen osa Jenny Paalijärven (vas.) ja Hanna Tähkäahon vetämiä metsäpäiviä.
Mausteisen virkistävä omena-inkiväärijuoma on täydellinen retkijuoma.
Kuuskosken sillalta avautuu hieno maisema alas koskeen ja ympäröivään talvimaisemaan.
Kurjenrahkan kansallispuistossa kävijämäärät laskivat hieman, mutta yleisesti suomalaiset retkeilivät kansallispuistoissa enemmän kuin koskaan.
Raision Huhkon kartanon pysäköintipaikan opastaulu kertoo Jokilaakson reitistön kohteista.
Viikonlopun aikana poliisi auttoi retkeillessä eksynyttä perhettä.
Kurjenrahkan kurkiportista on tänä vuonna kulkenut hieman vuoden takaista vähemmän retkeilijöitä.
Katson pressua ja sitten telttaa, lyö tyhjää. Googletan: pressu teltan päälle. Näen kuvia jostain kiilojen päälle pingotetuista viritelmistä, mutta sellaiseen en ole varautunut, joten nipistän muovin klipseillä kiinni telttakankaaseen.
Laavulla on hyvä yöpyä retkellä, koska silloin ei tarvitse ottaa telttaa mukaan.
Luolat ja onkalot tekevät Muikunvuoren rinteestä jännittävän näyn. Lähistöllä asuva Samuli Saarinen kiipeää ylös näköalapaikalle joka kerta, kun liikkuu metsässä.