Remontti

Tuire Mäentakanen näkisi Tuomiokirkon mielellään nykyistä vilkkaammassa konserttikäytössä. Kari Mäentakanen taas toteaa kirkon tulevasta käytöstä, että ainakaan Tuomiokirkkoa ei pitäisi muuttaa lastentarhaksi.
Näistä ikkunoista on Turussa oltu eri mieltä.
Tämä 2,5 metriä leveä sisäänkäynti Stockmannin kosmetiikkaosastolta Hansa-aukiolle levenee viiteen metriin ja kattosäleiköt puretaan. Kuvan kukkakauppa siirtyy nykyiseltä paikaltaan ja sen tilalle tulee Stockmannin laukkuosasto.
Salon sairaalan rakennukset ovat valmistuneet vuosien 1960 ja 2010 välillä. Arkistokuva.
Laurin koulun rehtorin Matti Kompuisen mukaan keittiön ja ruokasalin laajennus sekä uusi monitoimitila tekevät tiloista entistä monipuolisemmat myös iltakäyttöä ajatellen. Ruokasalin näyttämö palautettiin peruskorjauksessa alkuperäiseen tarkoitukseensa.
Keittiön katon rapistuneen maalikerroksen Jenny Karén aikoo hiekkapuhalluttaa ennen uutta maalikerrosta.
Varissuon kirjastossa tehdään kuukausia kestävä remontti. Joulukuun aikana tehtyihin varauksiin asiakkaita suositellaan vaihtamaan itse noutopaikaksi Varissuon sijasta joko pääkirjasto tai toinen lähikirjasto. Muutoksen voi tehdä Vaski-kirjastojen sivulta omista varauksista.
– Seiniin on tehty koolaukset ja välikaton laudat on irrotettu, hiottu ja laitettu takaisin paikoilleen. Meillä oli valmiiksi omaa lautatavaraa, Topi Mäkelä kertoo. Topi ja Sannamari Mäkelä muuttivat Salavaisten saareen kesäkuussa.
Asta Leppä
Rautakauppa on kirittänyt viime vuosina muun muassa K-ryhmän Varsinais-Suomen myyntiä.
– Vasaralla saadaan taulukoukut seinään. En ole tarvinnut muita työkaluja kuin ihan perustarpeet, kun asun kerrostalossa, Jonna Honkonen toteaa.
 Jaana Tapio
Lähtökohtaisesti ulkopinnat ja rakenteet kuuluvat taloyhtiön vastuulle, huoneiston sisäpuoli sekä asunnon pinnat taas osakkaan vastuulle. Haasteena ovat lukuisat poikkeustilanteet.
722-vuotias Turun tuomiokirkko on remontoitu viimeksi laajemmin 1970-luvun lopulla.
Kosteusvaurioista kärsivä graniittilinnaan tullaan toteuttamaan peruskorjaus yhdessä Museoviraston kanssa.
Satu ja Ralf Laxin sekä heidän yhdeksän kuukautta vanhan tyttärensä Alexandran ensimmäinen kesä on kulunut mökillä remontoidessa, saunoessa ja grillatessa.
Kauppatorin paviljongeissa on auennut ruokaravintola ja kahvila.
Kim Sjögren joutui tekemään yhdessä vaimonsa kanssa valtavan selvitystyön, jotta hänen appi-isälleen myyty ylihintainen sähköremonttiasia saatiin sovittua ja peruttua.
Majakkasairaalassa tehdään heinäkuun aikana lattiaremonttia.
Jutta Loven viihtyy pienellä kalliosaarella, joka sijaitsee rantasaunaa vastapäätä.
Lasse Grönroos (vas.) esittelee tekemäänsä terassi-kokonaisuutta Mökkikeskuksen toimitusjohtaja Riku Santille.  Asiakkaiden toiveesta kasvamaan upea mänty on jätetty terassin keskelle. 
Lisää uutisia