Rekrytointi

Henkilöstöpula vaivaa terveydenhuollon lisäksi myös päiväkoteja. Turku etsii apua vuokrafirman käyttämisestä. Kuvassa Tommilankadun päiväkoti.
Aalto-yliopiston apulaisprofessori Jaan Praksin johdolla on valmistunut Suomen ensimmäinen satelliitti Aalto-1 sekä satelliitti Aalto-2. Parhaillaan kehitteillä on Aalto-satelliittiperheen kolmas jäsen, Aalto-3.
Sanna Järvinen on palkittu työstään Amisrekryn ja Maatilalle.fi-palvelun kehittäjänä. Nyt hän työskentelee sosiaalialan työvoimapulan parissa. Järvisen vinkit työnhakijalle kuultiin tiistain Rekryexpo-tapahtumassa Turun messukeskuksessa..
Essi Ketolan mukaan omien opettajien muuttuminen kollegoiksi on tuntunut veikeältä. Kerran häntä on luultu oppilaaksi ja hätistelty välitunnille.
Turun vankilan vartijat harjoittelevat aggressiivisen vangin haltuunottoa vankilan harjoitussellissä.
Jorma Ruha työskentelee Suomen Viljava Oy:n leivissä ja vastaa Loimaan viljavaraston lisäksi viiden muun varaston logistiikasta.
Terhi Kaurila kertoo, että kausitöiden päättymisen jälkeen ukrainalaisille soveltuvia tehtäviä ei ole enää tarjottu yhtä paljon kuin aiemmin.
Vahteruksen toimitusjohtaja Mauri Kontu kuvattuna vuonna 2018 yhdessä työntekijä Sari Tammisen kanssa.
Halikkolainen Space of Mind -mökkikonsepti on glampingiä, glamourilla silattua retkeilyä. Lasse Laineen ja Protos Demosin elämysmaja on kerännyt jo design-palkintoja.
Salo Solarin toimitusjohtaja Anu Areva kertoo, että vielä toistaiseksi Saloon on saatu tekijöitä, mutta tarpeen kasvaessa rekrytointi muuttuu jatkuvasti haastavammaksi. Mekaniikkasuunnittelija Janne Immonen aloitti talossa joulukuussa 2021.
Selvitys hankitaan FCG Finnish Consulting Group Oy:ltä ja sen toteuttamista ohjaa opetus- ja kulttuuriministeriön ja maa- ja metsätalousministeriön sekä keskeisten sidosryhmistä edustajista koottu ohjausryhmä. Selvityksen määräaika on 31.joulukuuta. Arkistokuva.
Turun tarkkaa poliisimäärää ei anneta julkisuuteen. Osa poliisilaitoksista kertoo summittaisen lukumäärän pääasemiltaan.
Sillankorvan henkilökunta on tehnyt kolmivuorotyötä läpi koronapandemian.  Työsuojeluvaltuutettu Päivi Takkinen kertoo, että henkilöstön vaihtuvuus on ollut suurta parin viime vuoden ajan.
Harkovan alueelta pakenemaan joutunut Ivan Vizaver on yksi Salossa tänä syksynä työllistyneistä ukrainalaisista. Salon Logistiikan laatikoihin tullaan pakkaamaan entisellä kännykkätehtaalla toimivan Valmet Automotiven akkutehtaan tuotteita.
Millaisella sloganilla hakisit Maskuun kunnanjohtajaa? Kuntalaisia houkutellaan 200 euron arvoisella palkinnolla antamaan oma ehdotuksensa.
Alma Media on kertonut rekrytointipalveluiden hyvästä vedosta nyt monessa tulosjulkistuksessa putkeen.
Erityisen vaikeaa henkilökunnan saaminen on ollut vanhuspalvelujen kotihoidossa sekä tehostetussa palveluasumisessa, sairaalapalveluissa sekä sosiaalipalveluissa. Siksi alalla maksetaan nyt sitoutumispalkkioita.
Vanginvartija Vesa Laakso ohjaa palkittua vankilakoira Tuiskua. Turun vankilan apulaisjohtaja Eeva Hiiterä kuvailee, että vankila on pienoisyhteiskunta muurien sisällä. Siellä työskentelee paljon sosiaalialan osaajia, mutta myös pappeja, psykologeja, kirjaston hoitajia ja esimerkiksi käsityöalan ammattilaisia. Vartija Jukka Iso-Kouvolan mukaan vanginvartijan työ on monelle hyvin vieras.
Viime ja kuluvana vuonna avoimia työpaikkoja on ollut Varsinais-Suomessa poikkeuksellisen paljon. Eniten työpaikkoja on ollut maaliskuussa auki hoitosektorilla, jossa työvoiman kysyntä on ollut lähes 50 prosenttia kovempaa kuin viime vuonna. Arkistokuva.
Kun it-alalla kilpaillaan työntekijöistä, palkkataso alalla jatkaa nousuaan. – Alalla on perinteisesti kilpailtu siitä, kenellä on hienoimmat toimistot sekä kaiken maailman oluthanat ja pallomeret niissä. Nyt, kun töitä tehdään entistä enemmän kotona, ihmiset toivovat työpaikalta erilaisia asioita, sanoo Mavericksin toimitusjohtaja Jouni Jaakkola (keskellä). Kuvassa myös rekrytoija Emmi Rankonen (vas.) ja ohjelmistokehittäjä Niko Lindroos.
Jarno Laasala ei enää määrittele itseään vain työn, menestyksen ja saavutusten kautta. – Olen tutkinut omaa mieltäni, meditoin ja olen tutkinut lapsuuttani terapiassa. Aikaisemmin sitä puski vain eteen päin, nyt osaan ottaa asioihin etäisyyttä.
Myymälöissä työhön kuuluu seurata tilausjärjestelmää ja hyllyjen tilannetta, Satu Koski ja Jenni Kavander esittelevät ABC Piihovissa.
Monika Jakubcová hallitsee maaliruiskun käytön ja perehdyttää myös uudet työntekijät maalaamon tavoille.
Olga Gotsmanova (vas.) kannustaa Ukrainan pakolaisia töihin, jotta heille tulisi muuta ajateltavaa. Liliia Shyrokopoias tykkää olla Suomessa, mutta hänellä on ikävä on kotimaataan.
Lisää uutisia