Rautatieasemat

Turun pormestari Minna Arven (kok) mukaan Turun on vaikea sulattaa suunnitelmia Logomon sillasta kaupungin päärautatieasemana.
Kupittaan aseman asemarakennus odotustiloineen on vielä VR:n omistuksessa, mutta ei enää tulevaisuudessa, jos yhtiön tahto toteutuu.
VR kertoo käyvänsä neuvotteluita asemiensa tulevaisuudesta ensisijaisesti kaupunkien ja kuntien kanssa.
Junat kulkivat sunnuntaina normaalisti, mutta kellot olivat aamulla osin väärässä ajassa. Arkistokuva.
Veturimiestehtäviä rautatieliikenteessä koskevan työehtosopimuksen neuvottelutulos hyväksyttiin. Kaikki ilmoitetut työtaistelutoimet päättyvät.
Eija ja Kimmo Loman olivat ostaneet koko lomareissunsa junaliput etukäteen. – Onneksi ne rahat nyt palautuvat, Lomanit kertovat. Pariskunta oli ennakkoon katsomassa mistä heidän linja-autonsa tiistaina lähtee.
Alkava lakko seisauttaa koko Suomen junaliikenteen.
Junaliikenteen pysäyttävä lakko uhkaa alkaa maanantaina. Lakolle ei ole ilmoitettu päättymispäivää.
Viime yönä tehdyn RAMI-matkustajainformaatiojärjestelmän päivityksen jälkeen on järjestelmässä havaittu puutteita ja virheitä, kerrotaan Fintrafficilta.
Turku-Kupittaa -ratahankkeen kustannukset nousivat noin 60 prosenttia alkuperäisestä arviosta. Muun muassa viisi Aurajoen siltaa käsittävä hanke myös myöhästyy aikataulustaan.
Väyläviraston kampanjassa muistutetaan muun muassa siitä, että rautatien saa ylittää vain tasoristeyksestä. Arkistokuva.
Mies ryöstettiin väkivalloin Turun päärautatieaseman alueella tiistain ja keskiviikon välisenä yönä.
Kaksi Tampereelta saapuvaa iltajunaa jättää matkustajat Logomon edustalle. Siitä junat jatkavat satamaan.
Omalla toiminimellä taksia ajava Raimo Kostiainen toteaa Kupittaan aseman seudun liikennejärjestelyistä näkyvän, että Kupittaata ei ole suunniteltu päärautatieasemaa ja sen saattoliikennettä varten.
Kaarinan tekninen lautakunta käsittelee tiistaina valtuustoaloitetta, jossa pyydetään toimenpiteitä Piikkiön rautatieasemapuiston kunnostamiseksi.
Kaikkien Suomen rautatieasemien laiturinäytöissä näkyy virheellisiä tietoja. Arkistokuva.
Kuvituskuva Turun rautatieasemalta.
Joonas Berggren saapui Turkuun töihin noin tunnin myöhässä junavuoroa korvaavan bussikyydin takia.
Aurajoen siltojen STk-hankinta kilpailutetaan uudelleen.
Turun rautatieasemalta ei pääse enää elokuun puolivälin jälkeen Helsinkiin, vaan pääkaupunkiseudulle matkustavien pitää matkustaa ensin keskustasta Kupittaalle bussilla.
Asemahallin seinällä oleva vanha punttikello on Turun alkuperäisen, vuonna 1938 puretun, rautatieaseman kello. Mekaaninen kello vaatii veivaamista toimiakseen. Vuosikymmeniä jatkunut perinne katkesi hallin lipunmyynnin lakkautukseen.
– Kun vanhaa taloa kohtelee hyvin, se kohtelee myös asujaansa hyvin, Johannes Sankari kertoo.