Rakennusvalvonta

Kupittaan ruotsalaistaloalueen yksi taloista romahti kaivutöiden vuoksi kesäkuun puolivälissä. Talo on suojeltu, joten talo on korjattava eikä sitä saa purkaa. Kuva kesäkuulta.
Kirveen talon yksi ominaispiirteistä on 7-kulmainen kuisti. 170-vuotias talo on kauttaaltaan hirsirunkoinen. TVT on hakenut kulttuuri- ja rakennushistoriallisesti merkittävän rakennuksen purkua.
Pulina Pubin teressihankkeista on puhjennut Turussa melkoinen kunnallispoliittinen saaga..
Linnankadun loppupäässä sijaitsevat historialliset puutalot on jätetty pahasti rapistumaan. Asiasta kiistellään nyt hallinto-oikeudessa.
Turun lupainsinöörin ravintolassa on kapinoitu useaan otteeseen koronarajoituksia vastaan.
Elisa Peltoniemi harkitsee vaativansa kaupan purkua, mikäli rakennuttaja ei saa tilojen käytölle tarvittavaa muutoslupaa ja sen myötä parvea Peltoniemen verhoomon käyttöön.
Kiinteistöyhtiön ja sen osakkeet omistavan yhtiön näkemyksen mukaan heillä on oikeus vuokrata Fleminginkatu 5:ssä sijaitsevan kerrostalon asuntoja haluamallaan tavalla. Kerrostalossa harjoittaa majoitustoimintaa Hiisi Homes. Nyt rakennukselle on haettu poikkeamislupaa.
Turussa kiinteistöyhtiön ja sen osakkeet omistavan yhtiön näkemyksen mukaan heillä on oikeus vuokrata kerrostalon asuntoja haluamallaan tavalla. Kerrostalossa harjoittaa majoitustoimintaa Hiisi Homes.
Linnankadun loppupäässä sijaitsevat talot ovat pahasti rapistuneet.
Linnankatu 71 ja 73 -osoitteissa sijaitsevat suojellut puutalot on jätetty omistajan toimesta rapistumaan. Talot ovat juuri rakentuvan Linnanfältin välittömässä läheisyydessä. Turku käsittelee uhkasakon toimeenpanoa tänä syksynä.
Vihreiden Riina Lumme.
Martin kaupunginosassa sijaitsevan asunto-osakeyhtiö Sotalaisen lupahakemuksessa on kestänyt jo puolitoista vuotta. Suunnitelman mukaan vanhan muuriaidan tilalle tehtäisiin uusi muuriperustus, jonka päälle laitettaisiin metalliaita.
Turun Sofiankadun päiväkotia rakentavan rakennustoimisto Lainio & Laivorannan toimitusjohtajan Jari Lainion mukaan päiväkodin valmistuminen ajoissa meni hilkulle, koska Turun kanssa ei saatu sovittua lopputarkastuksen ajankohtaa. Asia järjestyi viime tingassa.
Annika Alppi pitää Turkua mielenkiintoisena kaupunkina. Rakennusvalvonnan viimeaikaiset käänteet eivät hirvitä.
Rakennusvalvonnan tilanne ruuhkautui jo yli vuosi sitten muun muassa henkilöstöpulan vuoksi. Ongelmat tunnistetaan edelleen, mutta tilanteessa nähdään jo positiivistakin tulevaisuutta. Arkistokuva rakennusvalvonnan tiloista.
Opinnäytetyön kyselyyn vastasi yhteensä 69 pääurakoitsijaa. Tutkimuksen tuloksista voidaan päätellä, että ammattilaiset tiedostavat rakennusalan haasteet, eivätkä ole täysin tyytyväisiä alan laatutasoon.
Läntisellä Pitkälläkadulla sijaitsevalta purkutyömaalta tippui tavaraa viereisen taloyhtiön alueelle ennen juhannusta. Vaaratilanteesta selvittiin säikähdyksellä.