Pysäköinti

Luvaton pysäköinti on aiheuttanut päänvaivaa tällä kadulla.
Lukijan kuva. Pihakadulla autoilijoiden ja pyöräilijöiden on annettava jalankulkijoille esteetön kulku. Kävelyehtoisuus ei tällä hetkellä kadulla toteudu.
Kaupungeissa vertailun mukaan kuukausittaisen parkkihallipaikan hinta vaihtelee 100–200 euron välillä. Parkkihallipaikka tulee edullisimmaksi kuukausisopimuksella, joka solmitaan parkkihallin tai sitä hallinnoivan pysäköintiyhtiön kanssa. Kuvituskuva.
Sähköpotkulautayhtiöt ja kaupunki käyvät vuoropuhelua siitä, millä keinoilla lautailu olisi katutilassa sujuvaa ja sen lieveilmiöt vähäisiä. Kaupungilla ei kuitenkaan ole määräysvaltaa yhtiöihin.
Suomessa vähäinen sääntely on tarkoittanut sitä, että sähköpotkulautayhtiöiden on ollut helppo tuoda ylijäämälautansa tänne muiden maiden kiristäessä rajoituksiaan.
Vaikka Turun Toriparkki Oy:n tappiot viime vuodelta olivat suuret, riittää omistajilla luottoa yhtiöön. Käyttöaste on yhtiön edustajien mukaan "jatkuvassa nousussa", mutta sen tarkemmin tietoa pysäköijien määristä ei Turun Sanomille suostuttu antamaan.
Autot täyttävät Turun arvopaikan. Tilanteeseen halutaan kohennusta.
Ahdasta on. Teutorin edustalla seisoo päivittäin skuutteja ja pyöriä niin, että kävelijät joutuvat usein askeltamaan pyörätien puolella. Tungos jatkuu aina risteysalueelle asti.
Kauppiaskadun pysäköinti on edelleen paikoin laitonta, ja esimerkiksi Maariankadun ja Yliopistonkadun väliseltä osuudelta tulee usein ilmoituksia kaupungin pysäköinninvalvontaan. Torstaina iltapäivällä Kauppiaskadulle oli pysäköity asuntoauto, jonka takapää tuli reilusti jalkakäytävän puolelle.
Tästä parkkiruudusta Pauli Tuusalle napsahti pysäköintivirhemaksu. Asiassa on kaksi Tuusaa hämmentävää puolta: ruutu ei ole merkitty ja kyseinen ruutu on vuokrattu sekä Rejlers Oy:lle että Turun kaupungille.
Sähköpotkulautoja Turun keskustassa.
Tältä Kauppiaskadulla näytti maanantaina iltapäivällä. Pihakatu merkitään omalla liikennemerkillään. Ajoväylä on kadulla selvästi kapeampi normaaliin katuun nähden.
Hämähäkkitontin kalliosta lohkesi kiviä maaliskuussa ja tontti suljettiin. Kallion kunto on tutkittu ja korjaussuunnitelma valmistuu kesäkuun loppuun mennessä.
Mikko Halonen (vas.)  ja Petro Aihinen työskentelivät maanantaina Kupittaalle nousevan uuden lähes tuhatpaikkaisen parkkitalon rakennushommissa.
Uudelta parkkipaikalta pääsee siltaa pitkin Logomoon.
Kauppiaskadulle rakentui pysäköintipaikkoja, vaikka alun perin kadusta oli tulossa pihakatu vain kääntöpaikkoineen.
Parkkihallin on tarkoitus tulla näille main maan alle. Turku uskoo, että suurin osa konsertissa kävijöistä tulee paikalle muuten kuin yksityisautoilla.
Mia Uusiluoto on pysäköinyt autonsa vinoon, mistä on tullut kaupungilta huomautus. Myös takana oleva auto on hieman vinossa kadun suuntaan nähden.
Pysäköintialue on vapaasti kaikkien käytettävissä. Valtaosalla paikoista aikarajoitus on 12 tuntia. Kukkakaupan edustalla on kahden tunnin kiekkopaikkoja ja invapaikkoja.
Lisää uutisia