Puut

Tiistaina Kupittaanpuistossa näkyi satunnaisia oksakasoja. Puiston puista oli poistettu heikkokuntoisia oksia.
Luken arvion mukaan suurimmat ennallistamistarpeet ovat metsien, kosteikkojen ja sisävesien luontotyypeissä.
Myös Varsinais-Suomen harvennushakkuut noudattelevat koko maan linjaa. Luken selvityksen mukaan yleisesti harvennushakkuiden voimakkuus on noussut reippaasti Suomessa 2000-luvun aikana. Arkistokuvassa metsäkoneen jälkeen harvennushakkuukohteessa Kaarinassa.
Puita on kaadettu Vätinpuistossa muun muassa Raunistulan kentän läheisyydestä.
Mia Marttiini kertoo, että puun polttotavalla voi vaikuttaa merkittävästi siihen, kuinka paljon hiukkaspäästöjä palamisessa syntyy.
Suomalaismepit Mauri Pekkarinen (kesk.), Elsi Katainen (kesk.), Nils Torvalds (r.) ja Petri Sarvamaa (kok.) keskustelivat tiistaina 13. syyskuuta europarlamentissa Strasbourgissa. Seuraavana päivänä he äänestivät uusiutuvasta energiasta ja kannasta puun polton uusiutuvuuteen.
Kirjoittajan mielestä rakentaminen olisi pyrittävä suuntaamaan puuttomille alueille ja varsinkin keskustan jäljellä olevat puistot ja puut olisi jatkossa säästettävä. Esimerkkinä hän mainitsee muun muassa ortodoksikirkon viereiset puut.
Juha Mennalla on veistotyössään apuna luonnosvihko. Nämä hahmot ovat saaneet muotonsa suomalais-ugrilaisesta mytologiasta.
Salama halkaisi kuusen kahtia noin 10 metrin pituudelta Aurassa. Nyt paikalle keräännytään ihmettelmään tapahtunutta.
Kuvituskuva.
Paavolan Tammea on kutsuttu Suomen kauneimmaksi puuksi. Sen iäksi on arvioitu 300–400 vuotta. Tammivanhus kasvaa Lohjalla luontopolun varrella.(Kuva: Wikimedia commons)
Tuomi on puhjennut kukkaan. Kuva: Aleksi Suonpää
Liisa Hirvisalo-Nuotio ja Jyrki Nuotio kertovat, että Kaivon piha on harvoja Naantalin vanhankaupungin pihoja, jotka ovat ensi kesänä yleisölle avoinna.
Jaakko Pajunen vas.), Asim Mahmood ja yläpuolla oleva Pertti Tiitola tekevät kuusen sahanpurusta uutetta, joka kiinnostaa eurooppalaisia kosmetiikka- ja elintarviketeollisuusyhtiöitä.
Katri Pallari (vas.) ja Anu Vainio sovittelevat puunrunkoa Karhunojaan.
Näiltä tienoilta kaatui puustoa tammikuussa.
Kirsikkapuut koristavat jälleen Aurajokivartta Turussa. Kuva: Meeri Ahtonen
Magnoliapuut Kupittaanpuiston laidalta hävitettiin maanantaina.
Milla Aalto asui ensin Turun keskustassa, mutta ahdistui siihen, että metsään piti lähteä bussilla.
Anna Kuusela
Arkistokuvassa lahon jalavan hoitoa Tuomiokirkkopuistossa vuonna 2013.
Lisää uutisia