Psykologia

Monien suomalaisten kodit ja varastot pursuavat tavaraa. Tavaran menettäminen voi olla jopa traumaattista.
Leena-hevosen kanssa poseeravat Terhi Mannersalo (vas.) ja Merja Nyman-Olkkonen ovat jo vuosia odotelleet psykoterapeutin ammattinimikkeiden saamista. – Tämä on ollut niin kauhea painajainen. Välillä olen menettänyt toivoni, että voiko mihinkään enää uskoa, Nyman-Olkkonen harmittelee.
Karoliina Isopahkalasta ei ulospäin arvaisi, että hän on autistinen. Vaikka diagnoosi vaikuttaa muiden silmissä lievältä, se ei ole sitä Isopahkalalle itselleen.
Lauri Tähkän keikka Turkuhallissa kiinnosti huhtikuun alussa.
Aiemmin Esko Poutanen rankaisi itseään kieltämällä itseltään mukavia ja nautinnollisia asioita. Terapian avulla hän pääsi irti suorittamisesta.
Emeritusprofessorit Pekka Niemi (kuvassa) ja Esko Keskinen ovat koonneet Publicium-rakennukseen näyttelyn, jossa esitellään psykologian opetus- ja tutkimusvälineitä ajalta 1922–1985. Tämä kymografi on sähkömoottorin pyörittämä rumpu, jonka nopeutta voitiin säätää tarkasti. Sitä käytettiin kokeissa, joissa peräkkäisten esitys- tai odotusaikojen tuli olla juuri tietynmittaisia.
Sota on saanut ihmiset kaduille. Ihmiset osoittivat tukeaan Ukrainalle mielenosoituksessa Saksan Münchenissa 2. maaliskuuta 2022.
Puhelias Pentti.
Psykoterapeutti Aino Juusola sanoo, että jos lapsi ei saa vastauksia, hän etsii ne mielikuvituksensa turvin itse. Siksi avoin puhuminen on tärkeää. Tärkeintä on kohdata lapsi ja kuulla hänen kysymyksensä.
Esimerkiksi vakava sairastuminen laittaa ihmisen koville. – Optimistinen asenne voi auttaa näkemään, että elämällä voi olla vielä muuta hyvää tarjottavanaan, vaikka sairaudesta ei voi toipua, psykologi Timo Teräsahjo sanoo.
Professori Lauri Nummenmaan mukaan kannattaa opetella tunnistamaan tilastojen ilmeiset, tyypilliset väärinkäyttöyritykset ja luotettavat sekä epäluotettavat lähteet.
 Auli Sormusen taustalla on teos nimeltä Siivettynyt.
Åbo Akademissa työskentelevä tajunnantutkija Jussi Jylkkä tutkii psykedeeliseen kokemukseen liittyviä filosofisia oivalluksia.
Keho voi kertoa asioita, joita emme muutoin ehkä huomaisi.
Tutkimukset paljastavat, että onnellisuutta tavoittelevissa yhteisöissä ollaan keskimääräistä masentuneempia.
Kiusatuksi joutuminen tuntuu pahalta.
Hanna Kampman oli aina ollut kiinnostunut psykologiasta, mielen ja kehon yhteydestä. Hän löysi positiivisen psykologian käsitteen ja tiesi, että se olisi hänen kutsumuksena.
Sosiologian tutkija Hanna Ylöstalo sanoo, että elämme terapeuttisen kulttuurin kulta-aikaa.
Lisää uutisia