Posti

Tage Österlund löysi postilaatikostaan kaksi Postin kirjekuorta, joihin oli kerätty 14 kuorta sisältäen muun muassa laskuja. Vanhin kuori oli lähetetty viime vuoden syyskuussa.
Velkuan postin lähetysmäärät ovat niin vähäisiä, ettei Posti katso niiden riittävän edes pakettiautomaatin pohjaksi.
Posti pyrkii yrityskaupalla kehittämään asiakaslähtöisempiä palveluita verkkokauppiaille. Kuvituskuvassa Postin pakettiautomaatti.
Postin jakelu on harventumassa myös Turun seudulla, kuten on jo tapahtunut esimerkiksi Helsingin seudulla. Arkistokuva.
Postin palvelut supistuvat Velkualla.
Postilla on moderni logistiikkakeskus Liedossa. Verkkokaupan nopean kasvun takia Postin pitää kuitenkin panostaa uuteen kapasiteettiin.
Liisa Hohtari haki joulutervehdysten ikimerkkejä torstaina Postin Puolalankadun palvelupisteeltä. Hinnasta viis.
Postin logistiikkakeskukseen Liedossa on palkattu joulusesongin kiireiden takia 59 jouluapulaista. Kuvassa heistä lietolaiset Lotta-Emilia Rasanen ja Anni-Martta Viili työn touhussa.
Loppuvuoden verkkokauppakampanjat ja joulukiireet lisäävät työntekijöiden tarvetta. Postin toimitusjohtaja Turkka Kuusisto sanoo, että työpaikkoja syntyy erityisesti paketti- ja logistiikkapalveluihin.
Kaikki EU:n ulkopuolelta saapuvat paketit on pitänyt tullata ja maksaa arvonlisävero heinäkuun alusta lähtien. Tulli ja Posti odottavat Kiina-pakettien määrän kasvavan merkittävästi, kun uudistukseen totutaan ja hellekesän jälkeen palataan koneiden ääreen. Arkistokuva Postin lajittelukeskuksesta Liedossa.
Jopa yksittäisen brittiläisen aikakauslehden tilaaminen Suomeen laukaisee nykyään kuluttajan hoidettavaksi uudenlaisen tullauskierteen.
Saapumisilmoitus lähtee asiakkaalle siinä vaiheessa, kun lähetys on valitussa palvelupisteessä hyllytettynä eli oikeasti noudettavissa. Kuvituskuva.