Politiikka

Sitä päätyykö Turun Tunnin junan rakentamispäätös hallitusohjelmaan, ei tiedä vielä kukaan. Toiveikkailla alkaa usko hiipua.
Elinkeinoministeri Mika Lintilä (oikealla) osallistui miljardi-investointiuutisen julkaisemiseen keskiviikkona Helsingissä. Taustalla ovat Heidi Laurila ja Tuomas Candelin-Palmqvist Myrsky Energiasta sekä Rowan Parkhouse Copenhagen Infrastructure Partnersista.
Rannassa on viime päivinä kuulunut vasaran naputusta jaravintolat uusivat kasvojaan kesään valmistautuessaan. Mitä mieltä naantalilaiset ovat muutoksista?
Lotta Mäkirantaa kiinnostivat eniten perhetalon pihan leikkitelineet, jotka on tehty pääosin kuorituista puunrungoista. Äiti Päivi oli huolissaan siitä, löytyykö pihoilta tarpeeksi varjopaikkoja helteellä.
Turun suomenkielisen työväenopiston kurssimaksuja ei ole nostettu moneen vuoteen, mutta edessä voivat nyt olla rajut korotukset, jos hallitusneuvotteluista tihkuneet tiedot toteutuvat.
Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra ei vielä lupaa, että hallitus syntyy nykyisellä neuvottelukokoonpanolla. Vaikeisiin kysymyksiin tartuttiin vasta tällä viikolla.
Sauli Saarinen oli tuttu hahmo Turun valtuustosalissa. Kuva on vuodelta 2018.
Raitsikka kulkisi Hämeenkadulla tällä tavalla. Turun yleissuunnitelmassa kerrotaan, että myös tyytyminen pelkkiin runkobusseihin raitiotien asemesta tietää Turulle muhkeita menoja.
Niina Alho (sd) jatkaa Kaarinan kaupunginvaltuuston puheenjohtajana kauden loppuun.
Kokeilua puitiin jo vuonna 2020, mutta nyt tarvetta on taas, sillä peruskoulujen opetussuunnitelma edellyttää välillä siirtoa pois luokkahuoneista.
Kymmeniätuhansia turvapaikanhakijoita tuli Ruotsista Suomeen syksyllä 2015. Kuva on otettu marraskuussa 2015 Torniossa. Puolueet vääntävät tällä viikolla maahanmuuttopolitiikasta hallitusneuvotteluissa.
Paavo Väyrynen kuvattuna viime vuonna keskustan puoluevaltuuston kokouksessa.
Saara-Sofia Sirén (kok) sanoo, että Saaristomeren suojelu oli aikanaan yksi keskeisimpiä syitä, miksi hän lähti mukaan politiikkaan.
Pääministeri Sanna Marin kerää kunniaa maailmalla. Kotimaan viranhoidosta ei saa yksityiskohtaisia tietoja, mutta vahvistetusti Marin on johtanut puhetta muutamissa rutiinikokouksissa. Kuvassa Marin oli EU-huippukokouksessa Brysselissä 24. maaliskuuta.
Metsillä on merkittävä rooli ilmastonmuutoksen hillinnässä, sillä ne sitovat hiilidioksidia ilmakehästä ja toimivat merkittävinä hiilinieluina. Maailmanlaajuisesti metsien häviäminen on yksi suurimpia kasvihuonekaasujen päästölähteitä.
Rkp:n Anna-Maja Henriksson, hallituksen muodostaja, kokoomuksen Petteri Orpo, perussuomalaisten Riikka Purra ja kristillisdemokraattien Sari Essayah vakuuttavat, että neuvottelut hallituksesta etenevät Helsingin Säätytalolla, vaikka aiheet vaikeutuvat päivä päivältä.
Humalistonkatu saattaa muuttua raitiotiekaduksi. Kiskoja ei sen sijaan vedettäisi tulevaan Matkakeskukseen.
Tonesterin toimitusjohtaja Heikki Karppinen kertoi Turun Sanomissa joulukuussa, että lisääntynyt kiinnostus kierrätystuotteisiin kasvattaa yhtiön Durat-tuotteiden kysyntää voimakkaasti.
Apulaispormestari Piia Elo (sd)
Vihreiden puheenjohtajaehdokkaat Saara Hyrkkö (vas.) ja Sofia Virta olivat tentattavina Turussa tiistaina.
Lisää uutisia