Poliitikot

Pääkirjoituskuva
Valtiotieteiden tohtori Tytti Isohookana-Asunmaa on tutkinut keskustan ja sitä edeltäneen maalaisliiton historiaa perin pohjin. Hän itse on toiminut useita kausia kansanedustajana ja hänet nostettiin Esko Ahon hallituksen kulttuuriministeriksi aikana, jolloin Suomi eli syvimpiä 1990-luvun lamavuosia.
Heidi Hautala pitää parlamentissa paljastunutta korruptioskandaalia vakavimpana tapauksena parlamentin historiassa. Arkistokuva.
Marinin hallituksen nelikko Annika Saarikko, Maria Ohisalo, Sanna Marin ja Anna-Maja Henriksson matkalla puoliväliriiheen viime vuonna. Kuvassa myös Jussi Saramo vasemmistoliitosta.
Vuosien saatossa Zavidovo-vuotajaksi on epäilty kymmeniä eri henkilöitä. Hurjin väite oli, että Kekkonen olisi itse järjestänyt vuodon.
Kuvakaappaus The Washington Postin verkkosivuilta.
Pääkirjoituskuva
Linnan juhlia tanssittiin edellisen kerran joulukuussa 2019. Tänä vuonna juhlissa kutsuvieraita on kolmannes vähemmän. Listalta puuttuvat terveysturvallisuussyistä veteraanit, joille järjestetään oma juhla.
Turkulaispoliitikoista korkeimpiin tienesteihin ylsivät pormestari Minna Arve ja kansanedustaja Aki Lindén. Kansanedustajat Sandra Begqvist ja Ville Tavio jäivät tuloissaan alle 100 000 euroon.
Sirpa Pietikäinen on istunut EU-parlamentissa vuodesta 2008. Hänen mukaansa nykyinen ennallistamiskeskustelu Suomessa on vain eduskuntavaalipöhinää.
Demokraattien Val Demings haastaa rebublikaani-senaattori Marco Rubiota Floridassa. Demings on poliisitaustainen ja ollut viime vuosina esillä erityisesti poliisitutkintoihin liittyvissä asioissa.
Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan on heittäytynyt avokätiseksi vaalien alla.Erdoganin ja hänen Oikeus ja kehitys -puolueensa (AKP) kannatus on viime vuosina laskenut valuuttakriisien ja inflaation vuoksi.
Mika Aaltola toivoo voivansa antaa huhtikuussa syntyneelle esikoispojalleen esimerkin, että Suomessa kenestä tahansa voi halutessaan tulla presidenttiehdokas.