Peruskoulu

Kirjoittajan mukaan yksi syy oppimistason laskuun on vaatimustason lasku. Opettajat tiedostavat tietojen ja taitojen vaatimusten helpottuneen ja supistuneen selkeästi.
– On tärkeää kohdata lapset yksilöinä, toteaa Eemi Rantamäki.
Onneksi Suomessa kouluilla on valtaa vaikuttaa omiin toimintatapoihinsa. Toivottavasti koulut ottavat käyttöönsä toimivimmat ratkaisut, sillä yksittäisen opettajan vaikutusmahdollisuudet eivät ole järin suuret, sanoo kirjoittaja. Kuvituskuva.
Kirillo Akymenko siirtyy kohta valmentavasta opetuksesta Hepokullan kouluun perusopetuksen puolelle.
Tyrnävän Kuulammen koululla kehitetyn Tavoita-mallin idea on yksinkertainen, mutta toimivaksi koettu. Oppilaat kokevat saavansa nyt omantasoistaan opetusta, mikä on parantanut myös työrauhaa.
Armoviitosten antaminen ei palvele ketään. Kaikkein vähiten oppilasta itseään, sanoo kirjoittaja.
Pitkän linjan lähiökouluopettaja Mervi Uusitalo-Heikkinen pettyi Ylen julkaisemaan koulukoneeseen, sillä hän ajattelee sen vain syventävän ennakkoluuloja.
Turun Steiner-koulun vuokrasopimuksen päättyminen huolestuttaa koulun oppilaita.
Kirjoittajan mukaan Steiner-koulun kouluyhdistys on pitkään pyrkinyt ostamaan ja parantamaan Steiner-koulun tiloja. Kaupunkikin antoi aivan viime metreille kuvan, että tukisi asiaa, kunnes teki yllättäen täyskäännöksen, hän sanoo.
Suomi tarvitsee maahanmuuttoa, joten S2-oppilaisiin ei pitäisi suhtautua ongelmana vaan mahdollisena ratkaisuna, kirjoittaja sanoo.
Kahdeksannella luokalla tarjotaan valinnaisaineina uusia alkavia kieliä. Näistä ei kielipainotteisessa Puolalan koulussa nyt ryhmiä muodostu, koska kiinnostuneita oli rehtori Tuomas Nousiainen mukaan vain muutamia.
Seinäjoella lasten uimataito lähentelee 90:tä prosenttia, kun luku on keskimäärin 55 prosenttia. Uimaopettaja Heli Hahtokari on keksinyt uimataidon kehittämiseen monia keinoja.
Raision Vaisaaren koulun henkilökuntaan kuuluvien kirjoittajien mielestä koulusta on luotu lehtijutuissa liian negatiivinen mielikuva.
Samuel Laaksonen ja Ilona Heinonen viihtyvät Vasaramäen urheiluyläkoulussa.
Personal Trainer -toiminta on osa Harrastamisen Turun mallia, minkä tarkoituksena on mahdollistaa lapsille ja nuorille maksuttomia harrastuksia koulupäivien yhteyteen. Arkistokuva Ypsilon koululta.
Kirjoittaja vaatii käyttäytymisen ja huolellisuuden arvioinnin kunnianpalautusta kouluihin. Kuvituskuva.
Kirjoittajan mielestä kädentaitoja tarvitaan ei vain elinkeinojen ja viennin näkökulmasta, vaan myös pedagogisin ja inhimillisin perustein.
Lisää uutisia