Palvelut

Paattisten aluetalon peruskorjauksen hintalapuksi on arvioitu alustavasti kahdesta kolmeen miljoonaa. Tilapalvelujohtaja Leevi Luodon mukaan korjauksia ei ole vuosien varrella tehty, sillä talon tulevaisuudesta on vallinnut pitkään epäselvyyttä.
Runosmäen R-kioski on palvellut samassa paikassa jo useita vuosikymmeniä. Kuva vuodelta 1986.
Rebekka ja Tapio Arvon puolitoistavuotias Estella-tytär on jo päiväkodissa. Vanhemmat kehuvat Kaarinaa lapsiystävälliseksi kunnaksi.
Ruskon kunnanjohtaja Kari Lehtinen esittää elinkeinopalvelujen ostamista Raisiolta.
Eero Laesterä kantaa kokonaisvastuun Turun uudessa sopeuttamistyössä.
Valtioneuvoston kanslian antama asetus mahdollistaa valtion viranomaisille joustavammat aukioloajat paikan päällä asioinnissa ensi vuoden alusta lähtien.Arkistokuva Lounais-Suomen poliisilaitoksen asiakaspalvelupisteestä.
Coffee Housen edullisimmat pullakahvit kustantavat 6,20 euroa.
Kallun grillin yrittäjänä loppuvuodesta 2020 toiminut Mari Kodisoja sekä työntekijä Nina Jokelainen palvelivat grillin asiakaskuntaa viimeisenä päivänä. – On vähän sanattomat fiilikset, Kodisoja, perustajapariskunta Kalervo ja Hannele Kodisojien tytär, kuvaili tunnelmiaan.
Kauppatorin remontti on nakertanut Turun ydinkortteleiden elinvoimaa.
Palvelupiste muuttaa vuoden 2022 viimeisenä viikkona Raision kaupungintalolle, jossa uudessa toimipisteessä ovet avautuvat 2.tammikuuta 2023.
Nappi Naapurin kautta on voinut esimerkiksi hakea apua koiranulkoilutukseen tai kaupassakäyntiin. Kuvituskuva.
Lea Keskisen mielestä Uuteenkaupunkiin tarvitaan joukkoliikennettä, jotta keskustaan pääsisi helposti myös ilman autoa. Ukilkyytiä hän on käyttänyt säännöllisesti kokeilun alusta joulukuusta 2021 asti. Kuljettaja Daniel Palmrothille lauantai oli viimeinen työpaiva, koska kyytipalvelu lakkaa.
Elämän onnellisissa hetkissäkin on mukana digitalisaatio. Ronja Valtanen ja Kyeonghwan Kim vihittiin perjantaiaamuna Turussa Digi- ja väestötietoviraston vihkitilassa, joka ennen tunnettiin maistraattina. Vihkimisen suoritti julkinen notaari Pia Lehto-Halonen.
– Itse arvostan sellaista kunnon vanhanajan asiakaspalvelua, Alisa Hodzic sanoo.
Kakola Span ulkonäkö on vielä kysymysmerkki, sillä yhtiö käyttää edelleen samaa kuvituskuvaa sen mainostamiseen. Totuus selvinnee vasta joulukuussa, mutta silloinkin vain asiakkaille. .
Valtion virastotaloon on Turussa keskitetty jo nyt Aluehallintoviraston ja Elinkeino- liikenne- ja ympäristökeskuksen lisäksi muun muassa TE-palvelut, Digi- ja väestötietovirasto, ruokavirasto ja maanmittauslaitos. Kela ja poliisi toimivat Turussa omissa tiloissaan.
ViiskytViisPlus-ketju tarjoaa tekijöitä kodin siivous- ja huoltotöihin. Yrityksen työntekijät ovat yli viisikymppisiä, osa jo eläkkeellä. Yrittäjä Sinikka Laitila koordinoi Turun seudulla toimintaa.
Visit Finlandin digitaalisen markkinoinnin asiantuntija Minna Myyrinmaan mukaan ruska ei ole kaikkialla yhtä tuttu ilmiö kuin Suomessa. Siksi se houkutteleekin turisteja patikoimaan, retkeilemään ja valokuvaamaan.
Piikkiön palvelupiste sijaitsee Piikkiön kirjastolla. Arkistokuva.
Hali ry:n sote-palvelujen kehittämisen johtaja Eveliina Vigelius uskoo, että julkisen terveydenhuollon ongelmia pitäisi tarkastella ensisijaisesti tehokkuuden lisäämisen näkökulmasta sen sijaan, että osoitettaisiin palveluihin suoraan miljardi euroa lisää.
Perhe- ja peruspalveluministeri Aki Lindén (sd) kritisoi julkisten terveyspalvelujen rahoituksen riittämättömyyttä Suomessa.
Lain mukaan Ruokaboksin kaltaisten palveluiden peruuttaamisoikeutta ei voida rajoittaa. Asiakkaat voivat peruuttaa sopimuksen 14 vuorokauden ajan ja oikeudesta pitää kertoa asiakkaalle selvästi.
Lisää uutisia