Palkinnot

Samuli Putro palkittiin omaäänisenä muusikkona.
Jorma Uotinen päättää syksyllä, kuka on kaunokirjallisuuden Finlandia-voittaja.
Joel Haahtelan uusimmassa romaanissa Yö Whistlerin maalauksessa (2023) tutkitaan perhosia, kauneutta ja kuvitelmien varaan rakentuvaa elämää Yorkshiressa.
Ellen Strömbergin teos Vi ska ju bara cykla förbi oli myös lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-ehdokkaana ja voitti viime vuonna August-palkinnon parhaasta ruotsinkielisestä lasten- ja nuortenkirjasta.
Kaskenmäen päällä, kerrostalon alakerrassa sijaitseva ravintola Kaskis palkittiin Suomen kolmanneksi parhaaksi ravintolaksi. Kaskis on Suomen ensimmäinen ravintola, jolla on Michelin-tähti Helsingin ulkopuolella.
Automaatiolla hallitaan rakennuksissa olevia teknisiä järjestelmiä. Rene Zidbeckin Enerz on panostanut paljon ohjelmisto-osaamiseen ja yhtiöllä on talotekniikkaan erikoistunut viiden hengen ohjelmistotiimi.
Vuoden parhaan elokuvan palkinnon sai Tytöt tytöt tytöt. Eelokuvan tekijät poseeraavat Jussi-palkintojen kanssa Jussi-gaalassa Helsingissä perjantaina.
Kimmo Lust palkittiin Sarjakuva-Finlandialla Tampere Kuplii -sarjakuvafestivaalilla Tampereella.
Professori Pekka Vallittu vastaanotti merkittävän kansainvälinen biomateriaalitieteen palkinnon.
Vuoden valokuvataidekirja -palkinnon saajaksi ovat ehdolla Henrik Malmströmin, Tekla Inarin, Hilla Kurjen ja Adele Hyryn teokset.
Tavanomaisesta poikkeavat ja korkean riskin nostot, kuten esimerkiksi raskaat nostot, hankalan mallisten kappaleiden nostot, nostot ahtaissa paikoissa ja yhteisnostot ovat laitilalaisen Vakkanostot Oy:n vahvinta osaamisaluetta.
– On tärkeää kohdata lapset yksilöinä, toteaa Eemi Rantamäki.
Antti Malisen ja Tuomo Tammisen kirja pohjautuu muisteluihin ja haastatteluihin. Lapsuudestaan kertovat myös monet tunnetut henkilöt kuten Tarja Halonen, Gustav Hägglund, Jenny Lehtinen ja Antti Holma.
Everything Everywhere All at Once kahmusi odotetusti eniten Oscareja. Naispääosan palkinnon vei mukanaan Michelle Yeoh.
Everything Everywhere All at Once -elokuva oli menestys Oscar-gaalassa. Parhaan ohjaajan palkinnon pokkasi Daniel Kwan.
Vuoden journalisti -kategorian voittanut Iltalehden pilapiirtäjä Ville Ranta.
Sananvapauspalkintona Aleksis Salusjärvi sai Ville Rannan piirrosoriginaalin nimeltään 1990-luvun oppilasaines.
Iida Rauman romaani Hävitys voitti viime vuonna Finlandia-palkinnon. Nyt teos tavoittelee EU:n kirjallisuuspalkintoa.
Allianssi muistuttaa, että nuorten hyvinvoinnin edistäminen vaatii vallankäyttäjiltä konkreettisia esityksiä ja työtä. Puheilla voidaan luoda toivoa ja osoittaa tukea, mutta nykytilan muuttaminen edellyttää aina toimintaa. Arkistokuva.
Claire Saint-Germain kääntää suomesta ranskaksi teoksia kirjallisuuden eri genreistä.
Suomen kulttuurirahaston palkinnon saanut Benito Casagrande tunnetaan Turussa. Lehtikuvauksen aikana kolme ohikulkijaa huikkasi hänelle terveisensä Casagrandentalon edustalla, eikä ole tavatonta, että tuntemattomatkin pysähtyvät kiittämään arkkitehtia.
Kerttu Niskanen (oik.) oli kärkipaikoilla yhdistelmäkisan perinteisellä osuudella, mutta jäi vapaalla mitalitaiston ulkopuolelle. Hän ja pikkuveli Iivo ovat Suomen suurimmat toivot mitalitilaston nollakerhon välttämiseen.
Peter Sandström on ollut Pohjoismaiden neuvoston kirjallisuuspalkintoehdokkaana aiemmin vuonna 2015 romaanillaan Transparente Blanche (Valkea kuulas).
Lisää uutisia