Palkat

Turun Kaupunkiliikenteen johdon ja työntekijöiden edustajien välille on saatu sopu niin sanottuun aikapankkiin talletettujen ylityötuntien rahallisista korvauksista. Arkistokuva.
Turun Kaupunkiliikenteessä on jo vuosien ajan ollut käytäntö, että aikapankkiin kerrytetyistä ylityötunneista ei makseta ylityökorotuksia. Tällä hetkellä ammattiliittojen kanssa neuvotellaan muun muassa siitä, kuinka pitkältä ajalta työntekijät saavat maksamatta jääneitä korotuksia.
Perhe- ja peruspalveluministeri Aki Lindén (sd) uskoo, että maanantaina saavutettu työmarkkinaratkaisu tulee helpottamaan hoitajapulaa.
Tehyn Tyksin ammattiosasto 200:n puheenjohtaja Taina Leppänen kuuli työkiistaan saadusta sovusta leikkaussalissa. Hänen työssään työtaistelutoimet näkyivät esimerkiksi leikkauksien keston pitenemisenä.
Varsinais-Suomen hyvinvointialuejohtaja Tarmo Martikainen tietää, että henkilöstöllä on odotuksia palkkaharmonisoinnista. Palkkajärjestelmä rakennetaan ensi vuoden aikana, mutta palkkojen yhtenäistämiseen tulee kulumaan vuosia.
Turun Ekotorin toimitusjohtaja Taina Vuorimies (kesk.) kummeksuu suunnittelussa olevia ja Ekotorinkin toimintaan vaikuttavia palkkatukimuutoksia, kun samaan aikaan kierrätystä halutaan lisätä.
Varsinais-Suomen hyvinvointialueen (Varha) hankejohtaja Arja Pesonen kertoo, että Varhan palkkasumma tulee olemaan miljardin tietämillä ensi vuonna. Nyt arvioitu 960 miljoonaa on laskettu ilman keskeneräisten työehtosopimusten osuutta.
Hoitajien työtaistelut alkoivat jo huhtikuussa. Hoitajat haluavat työn vaativuutta vastaavaa palkkaa ja sitä kautta arvostuksen ja työolojen parantumista.
Varsinais-Suomen aluehallituksen puheenjohtaja Sanna Vauranoja (kok)
Turussa palkkahallintajärjestelmänä on Personec F.K. ja palkanlaskijana toimii Sarastia. Kuva Runosmäen terveysasemalta.
Väistyvä OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkainen onnitteli tuoretta puheenjohtajaa Katariina Murtoa tämän tultua valituksi tiistaina Helsingin Pasilassa. Luukkainen jatkaa edelleen Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestön, Jukon, hallituksen puheenjohtajana.
Tehyn entinen puheenjohtaja ja kokoomuksen kansanedustajana toiminut Jaana Laitinen-Pesola oli pitkään hoitajien äänitorvi. Laitinen-Pesola pitää surullisena sitä, ettei moni hoitaja voi tehdä Suomessa työtä enää niin hyvin kuin haluaisi ja toivoo asiaan muutosta.
Kunta-alan työehtosopimusneuvottelut ovat jumissa ja tiistaina alkanut lakko sulkee isojen kaupunkien päiväkodit.
Mäntymäen terveysaseman sairaanhoitaja Pia Volanen näkee oikeudenmukaisena sen, että turkulaiset sairaanhoitajat saavat tulevaisuudessa yhtä suurta palkkaa kuin ympäryskuntien samaa työtä tekevät sairaanhoitajat. Volanen arvelee, että palkkojen kohoaminen saattaa kasvattaa myös hoitajien intoa muuttaa Turkuun. Turkulainen Pia Pirjamo sai sairaanhoitajalta ensi viikolle lääkäriajan.
Varsinais-Suomen hyvinvointialueen valmistelujohtaja Antti Parpo kertoo, että  ensi vuoden alussa aloittavan hyvinvointialueen tietojärjestelmiä uudistetaan tiukan tärkeysjärjestyksen mukaan. Ne toiminnot, jotka ovat kriittisiä toiminnan jatkumisen kannalta, laitetaan kuntoon ensin.
Timo Rothovius muistuttaa, että verottajan julkaisemat listat eivät kerro koko totuutta yrittämisestä.
Lisää uutisia