Pakotteet

Valtioenemmistöisen Halkbankin pääkonttori Ankarassa. Pankkia syytetään Iran-pakotteiden vesittämisestä ja nyt sen katsotaan auttavan venäläisiä kiertämään pakotteita.
Venäläismiljardööri Mihail Fridman on kiistänyt tarjoutuneensa auttamaan Ukrainan jälleenrakennustoimia ja pyytäneensä Yhdysvaltoja auttamaan häntä pakotteiden kiertämisessä.
Kuva Helsingin telakalta on otettu tammikuussa 2014.
Suomen ja Venäjän välinen yhteistyö on ollut täysin jäissä sen jälkeen, kun Venäjä hyökkäsi täysimittaisesti Ukrainaan. Pietarissa myytiin kuitenkin vielä toukokuussa tuotteita Suomesta, Suomen lipun koristamana.
Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra arvioi, että Venäjä uhkailee Suomea kysymyksessä venäläisturisteille myönnettävistä viisumeista.
Kuvituskuva.
Pääkirjoituskuva
Helsingin telakalla on ongelmia vastavalmistuneen SH Vega -aluksen luovuttamisessa, sillä aluksen venäläinen rahoittaja on pakotteiden alla ja sen varat on jäädytetty. Kuvassa alus Helsingin telakalla kevättalvella.
Iran on kärsinyt talouskriisistä pakotteiden vuoksi. Venäläiset ovat nyt kiinnostuneita kuulemaan, miten iranilaiset ovat pärjänneet Yhdysvaltojen asettamien pakotteiden kanssa.
Pääkirjoituskuva
Euroopan unionin 27 jäsenmaan johtajat sopivat varhain tiistaiaamuna kieltävänsä meriteitse kuljetettavan venäläisen öljyn tuonnin. Kuvassa taustalla näkyy Pietarissa sijaitseva Lahta-keskus, jossa on energiayhtiö Gazpromin pääkonttori.
Pääkirjoituskuva
Ukrainalaismielenosoittajat kerääntyivät Eurooppa-neuvoston eteen Brysselissä maanantaina vaatimaan pakotteita venäläiselle öljylle ja kaasulle.
McDonald's katoaa Moskovan katukuvasta.
Raisio lämmittää muun muassa Tahvion koulua venäläisöljyllä, mutta ei enää kauan.
Demarinuoret keskustelivat europarlamentaarikko Eero Heinäluoman kanssa maanantaina Vähätorilla, kun Heinäluoma vieraili Eurooppa-päivän puitteissa Turussa.
Venäjän presidentti Vladimir Putin uhosi huhtikuussa, että Venäjä ohjaa energiavientiään yhä enemmän Aasiaan, ja etenkin Kiinaan ja Intiaan. Putin ja Kiinan presidentti Xi Jinping tapasivat helmikuun alussa Pekingin olympialaisten avajaisissa.
Heikki Salmelan lausunnot Hesburgerin aikeista olla vetäytymättä ja sittemmin kuintenkin vetäytyä Venäjältä ovat puhuttaneet runsaasti sosiaalisessa mediassa.
Fingridin toimitusjohtajan Jukka Ruususen mukaan kantaverkkoyhtiöllä on valmius lopettaa sähkön tuonti Venäjältä Suomeen, jos poliitikot niin päättävät.
Ukrainan matka on tuskainen. Mies kantoi polkupyörää selässään kiivetessään puisia tikkaita sillan raunioilla lähellä Kiovaa tiistaina 19. huhtikuuta. Silta on tuhottu Venäjän Ukrainassa jatkuvan invaasion aikana.
Venäläisomisteisella Teboililla on Suomessa sata huoltamoa ja 217 kylmäasemaa. Turusta Helsinkiin matkaaville tutuksi tullut Kivihovi sulkee ovensa kesäkuun puolivälissä.
Maakaasu virtaa Ukrainan halki ja Itä-Euroopan kautta muun muassa Saksaan ja Italiaan.
Lisää uutisia