Päivittäistavarakauppa

Valtaosa S-ryhmän toimipaikoista palvelee asiakkaitaan normaalisti myös kaksipäiväisen lakon ajan, koska ne eivät kuulu työtaisteluiden piiriin.
Kaupan alan torstaina alkavan lakon piirissä on varsinaissuomalaisista kaupoista muun muassa Salon Halikon, Raision Myllyn ja Turun Itäharjun Prismat. Lisäksi lakko koskettaa Kupittaan, Länsikeskuksen, Skanssin ja Salon K-Citymarketeja.
Lakon uhan alla kauppoihin on ollut vaikeuksia saada korvaavia työntekijöitä. Kuva otettu Kokkolassa maaliskuussa 2019.
Suurimpana haasteena on ovipumppu. – Sen pitäisi käydä useammin, Paimion M-marketin kauppias Markus Lindgren naurahtaa.
Turun ylioppilasteatterin rakennus on 1840-luvulta peräisin oleva vihannesvarasto. Siihen avautuu K-market tänä vuonna.
Myllyn Prisma on avoinna koko remontin ajan.
Kyselytutkimuksen mukaan 65 prosenttia suomalaisista on sitä mieltä, että mietoja viinejä pitäisi saada myös ruokakaupoista.
K-supermarket Ellen on nyt nimeltään Iso-Kippari. Arkistokuva.
Kellään ylimääräisiä? Ilmoitus Turun Sanomissa toukokuussa 1957.
Kaupan liitto ja Suomen yrittäjät huomauttavat, että nykytilanteesta joutuvat kärsimään erityisesti pienet yritykset, joilla on rajalliset voimavarat puuttua häiriötilanteisiin.
Maija Nordling osti kahvia tiistaina. Kahvin kallistumisesta huolimatta suomalaiset kuluttavat kahvia vanhaan malliin.
Aletuotteista suosiossa ovat S-ryhmän mukaan etenkin liha- ja kalatuotteet, kuten lohifilee sekä jauheliha, ja paistopistetuotteet, kuten riisipiirakat ja croissantit. Punalapputuotteilla kaupat pyrkivät vähentämään hävikkiään ja kuluttajat pienentämään ruokalaskuaan.
Skanssin kauppakeskuspäällikkönä viime viikolla aloittanut Heli Järvelä kertoo saaneensa kipinän kauppakeskuksiin toimiessaan kolmen vuoden ajan Turun Ydinkeskustayhdistyksessä.
Itsekin kauppiaana toiminut Jari Laurinen on tottunut hävikin estäjä. Aletuotteiden kautta ruokalistaan saa myös yllätyksellistä vaihtelua.
K-ryhmässä Varsinais-Suomen myynti pysyi lähes ennallaan. Arkistokuva.
Hannu Aaltoselle Kupittaan Citymarket on kuin toinen koti.
Suomi on sitoutunut ruokahävikin puolittamiseen vuoteen 2030 mennessä. Motivan koordinoima materiaalitehokkuuden sitoumus on osa tämän tavoitteen toteuttamista.
Elintarvikemarkkinavaltuutettu patistelee etenkin maataloustuottajia tekemään yhteistyötä, sillä pienet yritykset ovat usein heikoilla isoja sopimuskumppaneitaan vastaan. Tilat voisivat keskittyä ydinosaamiseensa ja ulkoistaa osan toiminnoista niille, joilla on paras osaaminen.
Harppuunakortteli-asuinalueelle lähelle Turun linnaa aukeaa 11. elokuuta TOK:n Sale-myymälä Kompassi.
Vasta vuosi sitten Veli-Pekka Hussi esitteli uutta K-supermarket Centrumia. Lokakuussa kauppa saa uudet kauppiaat.
K-ryhmässä Varsinais-Suomen myynti pysyi ennallaan. Tänä vuonna Turun seudulla ovat avautuneet muun mussa kuvan K-market Tyyssija Turun yo-kylässä ja K-market Pikkukippari Naantalin Luonnonmaalla.
Turun Osuuskaupalla suurinta kasvu oli matkailu- ja ravitsemiskaupassa, jossa alkuvuoden myynti nousi 79 prosenttia 17,6 miljoonaan euroon.
Lisää uutisia