Oulu

Professori Heli Jantunen (vas.), professori Martti Koskenniemi (kesk.) ja tutkimusprofessori Merja Penttilä (oik.) ovat tehneet uraauurtavaa työtä tutkimusalueillaan. Heidän työllään on myös monimuotoista laajempaa merkitystä yhteiskunnan eri osa-alueilla ja maailmanlaajuisten haasteiden ratkaisemisessa, kerrotaan Suomen Akatemialta.
Turkulaisen yksiön mediaanikuukausivuokra oli loppuvuonna 554 euroa.
Janne Mustonen lähti Oulusta Turkuun ja Naantaliin uuden tehtävän perään. Hän uskoo, että saaristo ja luonto ovat myös tekijöitä, joiden avulla Turun seudulle voidaan houkutella ulkomaisia yrityksiä.
Eero Keinänen ja Arja Sutela rakentavat lapsilleen ja lastenlapsilleen samanlaisen joulun kuin Kivelässä on aina ollut. Jenni Keinäsen mielestä on ihanaa tulla jouluksi kotiin ja nähdä kaikki tutut koristeet. Tällä kertaa mukana on myös puolivuotias Selma, jonka serkkutytöt Seela ja Peppi asuvat ihan naapurissa.
Lasten teho-osastoilla on vakava hoitajapula. Kuvassa keskosvauva Oulun yliopistollisen sairaalan vastasyntyneiden teho-osastolla vuonna 2016.
Aarne Intonen (oik.) teki TPS:n avausmaalin. Mukana juhlimassa maalin syöttäneet Michael Dal Colle ja Ruben Rafkin.
Kasvihuonekaasupäästövähennyksillä yritetään hillitä ilmastonmuutoksen etenemistä. Turussa lumisuus vähenee ja sateet lisääntyvät tulevina vuosina.
Tuoreessa selvityksessä kriittisiksi aloiksi määriteltiin suurimmat työvoimapula-alat joihin kuului myös teollisuus ja rakentaminen. Rakentamisen työpaikkakehitys oli voimakasta etenkin pääkaupunkiseudulla ja Oulussa, kun Turussa Majoitus- ja ravitsemistoiminnan työpaikkojen määrä kasvoi erityisen voimakkaasti.
Kimalainen valitsee pelialustan värisen pallon yleistystehtävässä. Kimalaiset oppivat aikaisemmassa vaiheessa liikuttamaan sinisen pallon siniseen maaliin ja punaisen pallon punaiseen maaliin. Kimalaiset ymmärsivät yleistyskokeessa liikuttaa myös keltaisen pallon keltaiseen maaliin.
Kaupungeissa vertailun mukaan kuukausittaisen parkkihallipaikan hinta vaihtelee 100–200 euron välillä. Parkkihallipaikka tulee edullisimmaksi kuukausisopimuksella, joka solmitaan parkkihallin tai sitä hallinnoivan pysäköintiyhtiön kanssa. Kuvituskuva.
Aaro osti polkupyörän 1909 ja ulotti retkensä Pyhäjoelle ja Kalajokilaaksoon.
Poliisin mukaan henkilöauton kuljettaja oli ajanut vastaan tulevien kaistalle toistaiseksi tuntemattomasta syystä.
Venäläistä bitumia voi päätyä Suomen teihin vielä pitkäänkin, sillä Venäjän-tuonnin on mahdollista jatkua Peabin voimassaolevien sopimusten nojalla loppuvuoden ajan. Venäjältä tuotua bitumia on jopa kutsuttu "veribitumiksi" Venäjän hyökkäyssodan vuoksi. Arkistokuvassa päällystetään tietä Sotkamossa vuonna 2015.
Anastasija Kakhovska näyttää hänen mummonsa kuvaamaa videota, jossa venäläiset tankit saapuvat kaupunkiin. Kakhovskan kotikaupunki sijaitsee noin sata kilometriä Venäjän rajasta.
Lisää uutisia