Opettajat

Opiskelija Vili Korhosen mielestä Raumalla on hyvä opiskella opettajaksi. Hän harmittelee etenkin sitä, että käsityökasvatuksesta tunnutaan olevan valmiita karsimaan kautta maan.
Pääluottamusmies Sami Nikkilä on painanut pitkää päivää päätoimisten opettajien vuosituntimäärien nostamiseksi.
Essi Ketolan mukaan omien opettajien muuttuminen kollegoiksi on tuntunut veikeältä. Kerran häntä on luultu oppilaaksi ja hätistelty välitunnille.
Pääkirjoituskuva
Koulun turvallisuus koostuu monesta asiasta ja sen syntymiseen tarvitaan hyvää ja selkeää johtamista ja yhteisesti jaettuja käsityksiä, sanoo kirjoittaja.
Pääkirjoituskuva
Liisa Anttilalla on jälleen edessä kesätyöttömyys, kun tämänkertainen määräaikainen työsuhde päättyy 5. kesäkuuta. Hän on seurannut tiivisti keskustelua uudesta työnhakumallista, ja mitä se mahdollisesti hänen kohdallaan tulee tarkoittamaan. Sitä hän ei ymmärrä, miksi opettajien pitää hakea töitä myös kesällä, vaikka niitä ei ole.
Väistyvä OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkainen onnitteli tuoretta puheenjohtajaa Katariina Murtoa tämän tultua valituksi tiistaina Helsingin Pasilassa. Luukkainen jatkaa edelleen Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestön, Jukon, hallituksen puheenjohtajana.
Opettajien ammattijärjestön jäsenet osallistuivat kunta-alan lakkoon liittyvään mielenilmaukseen huhtikuun alussa.
Ekaluokkalainen Vilma Marjakangas viikon puoliksi kumpienkin isovanhempien luona, kun lakko on sulkenut koulun. Mukaan pakataan Vilman ja pikkuveli Väinön,3, suosikkipelejä. Äiti Anna-Maija Marjakangas on poikkeustilanteessa erityisen kiitollinen hyvästä turvaverkosta.
Lakkoviikon porrastreenin pistivät pystyyn Rieskalähteen koulun opettajat Marjo Fonsell (vas.) ja Terhi Ylirisku.
Kunta-alan työehtosopimusneuvottelut ovat jumissa ja tiistaina alkanut lakko sulkee isojen kaupunkien päiväkodit.
Aineenopettaja Tarja Honkasen mukaan inkluusio edellyttäisi toimiakseen vähintään selvästi pienempiä ryhmäkokoja. Nyt 25-26 oppilaan ryhmään saatetaan sijoittaa lisäksi useita erityisen tuen tarpeessa olevia oppilaita, vaikka tukiresursseja riittäisi vain yksittäisille tunneille.
Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT:n toimitusjohtaja Markku Jalonen sanoo, että kuntien palveluksessa olevat työntekijät ovat palkankorotukset ansainneet, mutta suurin kiista liittyy siihen, pitäisikö sopimuskorotusten päälle maksaa vielä ylimääräinen lisä seuraavan viiden vuoden ajan.
Hallintotieteiden professori Timo Aarrevaaran mielestä ukrainalaiset pitää ottaa mukaan päätöksiin, jotka koskevat heidän lastensa koulututusta. Näin tänne paenneiden opetusalan ammattilaisten taito otetaan käyttöön myös Suomessa.
Fysiikan opettajaksi Turun yliopistossa opiskeleva Olli Lintu kertoo haaveilevansa opettamisesta sekä yläasteella että lukiossa valmistumisensa jälkeen.
Turkulainen väitöskirjatutkija Katariina Leino sai unelmiensa työpaikan Tukholman yliopistosta suomen kielen opettajana. Täysin etätyönä hoidettu luennointi johti siihen, että Leino ei kuulunut suomalaisen eikä ruotsalaisen sosiaaliturvan piiriin vaan putosi niiden väliseen kuiluun. Tästä johtuen hän joutui irtisanomaan itsensä tällä viikolla.
Varhaiskasvatuksen opettaja Arja Hukka (vas.) valvoo lasten ulkoilua Turun Tallimäenkentän päiväkodin pihalla. Vieressä leikkivät Venla Kangasperko (kesk.) ja Valma Narvia.
Maunun koulun oppilaskunnan edustus oli mukana digikeskusteluissa.
Turun kaupungin kasvatus- ja opetustoimenjohtaja Timo Jalonen totesi opettajien alanvaihtopohdintoja koskevaan Facebook-päivitykseen, että pulaa onkin sähköasentajista, tarjoilijoista ja hampurilaisten paistajista.
Opettajien digitaidot eivät täytä ruskolaisten oppilaiden odotuksia.
Yläluutnantiksi ylennettävän Elisa Suomi-Kuuselan maanpuolustustausta näkyy myös luokkahuoneessa.
Lisää uutisia