Naantalin hevostallin tapaus

Sisä-Suomen poliisin mukaan naantalilaistalliin liittyen on tehty 14 rikosilmoitusta. Tuoreimman tutkintapyynnön jätti Suomen eläinsuojeluyhdistys maanantaina.
Lounais-Suomen poliisi iski naantalilaistallille Turun Sanomien uutisoitua väitteet, että tallinpitäjät ovat kaltoinkohdelleet ja hyväksikäyttäneet kymmeniä tallityttöjä. Viimeisten parin vuoden ajan poliisi on käyttänyt tallinpitäjiä apunaan lukemattomia kertoja eläinsuojelun viranomaistehtävissä.
Turun Sanomien naantalilaistalliin liittyvässä selvityksessä kävi ilmi, että ulkopuoliset ovat antaneet virka-apua myös eläinsuojelussa.
Lounais-Suomen poliisi iski naantalilaistallille Turun Sanomien uutisoitua väitteet, että tallinpitäjät ovat kaltoinkohdelleet ja hyväksikäyttäneet kymmeniä 12-20-vuotiaita tallityttöjä kymmenen vuoden ajalla. Viimeisten parin vuoden ajan poliisi on käyttänyt tallinpitäjiä apunaan lukemattomia kertoja eläinsuojelun viranomaistehtävissä. Kuvan poliisit eivät liity laittomiin toimiin.
Ratsastaminen on Suomessa suosittu harrastus. Suomen Ratsastajainliiton mukaan Suomessa ratsastuksen harrastajia on noin 160 000. Kuvan hevoset eivät liity käsiteltävään tapaukseen.
Turun Sanomien tietojen mukaan valtaosa Turun eläinsuojeluyhdistyksen toiminnassa mukana olevista vapaaehtoista työntekijöistä on ollut tietämättömiä naantalilaistallin tapahtumista.
Turun Eläinsuojeluyhdistys hoitaa tiloissaan esimerkiksi sinne tuotuja luonnonvaraisia eläimiä ja löytöeläimiä.
Talli on toiminut yhdistyksen omistamalla tilalla vuodesta 2014 lähtien. Tällä hetkellä tallin vuokrasopimusta ei pystytä purkamaan juridisista syistä. Yhdistys aikoo purkaa myös yhteistyösopimuksen välittömästi, kun se on mahdollista.
Poliisi vieraili Naantalin hevostallilla tiistai-iltana.
Lounais-Suomen poliisi iski naantalilaistallin tiloihin tiistai-iltana vajaa vuorokausi sen jälkeen, kun Turun Sanomat julkaisi laajan selvityksensä tallin omistajaparin tekemisistä viimeisen kymmenen vuoden aikana.
Naantalin peruskouluille ja lukiolle lähetettiin tiistaina Wilma-viesti, jossa toistettiin Lounais-Suomen poliisin aiemmin päivällä esittämä yhteydenottopyyntö SR Tallin tapahtumiin liittyen.
Kuvia SR Tallin hevosista viimeisen vuoden ajalta. Kuvista on peitetty kaikki kuvan ottajan tunnistamista helpottavat kohdat.
Turun Sanomien selvitys naantalilaistallista perustuu laajaan aineistoon
Turun Sanomien tietojen mukaan naantalilaisen tallin pitäjien väitetään syyllistyneen muun muassa pakkotyön teettämiseen, uhkailuun ja eläinten huonoon kohteluun.