Museot

Shoji Ueda: Isä, äiti ja lapset, 1949. Hopeagelatiinivedos. Teos nähdään Turun taidemuseossa 3. helmikuuta avautuvassa näyttelyssä.
Biologinen museo täytti 115 vuotta ja saavutti 2000-luvun kävijäennätyksensä. Menestyksestä on kiittäminen Kappas Kakkaa! -näyttelya, jonka pökäleitä amanuenssi Siiri Jaakkola esitteli Turun Sanomille vuosi sitten.
Turun taidemuseossa vieraili viime vuonna yli 60 000 kävijää. Turun museoilla pyyhki muutenkin hyvin, sillä monet tekivät jonkinlaisia ennätyksiään.
HAMin uusi taidemuseon johtaja Arja Miller siirtyy tehtäväänsä EMMAsta.
Raahen museon johtaja Eija Turunen johtaa Suomen vanhinta paikallismuseota, joka toimii yliopistojen ulkopuolella.  Suosittujen barokkikonserttien miljöönä toimii 1600-luvun taiteesta täyttyvä interiööri.
Taiteilijoiden Kiasma-protestin keskipisteessä oleva tamperelaislähtöinen Chaim Poju Zabludowicz ei viihdy kameroiden keskellä. Yhdeksän vuotta sitten hän tuli kuitenkin kuvatuksi taidetapahtumassa Lontoossa.
Nykytaidemuseo Kiasmassa alkaneen taiteilijoiden työnseisauksen tavoitteena on saada aikaiseksi kestävämmät eettiset periaatteet valtiorahoitteisen museon toiminnalle.
Liisa Hietanen: Suvi.
Tämä riipus on ainoa esine, jonka tiedetään varmasti kuuluneen prinsessa Katariina Jagellonicalle. Hän oli saanut sen lahjaksi isältään kuningas Sigismundilta.
Päällikön nahkasohva näyttää arvokkaalta, mutta on istuttaessa yllättävänkin mukava.
Timo Väntsi esittää kirjakauppias Anton Meyeriä. Esitystilan lavastus on vielä työn alla.
Vanha Harkon rakennus ollut tyhjillään vuodesta 2011, jolloin se suljettiin sisäilmaongelmien takia.
Muun muassa Turun museokeskusken kokoelmia voi jatkossa tarkastella verkossa Aina-kokoelmajärjestelmästä.
WAM on menossa remonttiin vuonna 2024.
Turun Linnaa kiertävä puisto leviää jatkossa jokirantaan saakka. Sinne on tulossa myös Historian ja tulevaisuuden museo.
Peetu Sillanpää kertoo, että Saturnuksesta puuttuvat vielä renkaat. Jaana Saarikoski sai tähtitieteilijöiltä apua planeettojen kallistuskulman laskemiseen.
Lasinpuhaltaja Jorma Huovilainen puhaltaa kuumaa lasimassaa, kun Iittalan lasinpuhaltajat harjoittelivat Turun linnan Kuningattaren saliin tulevien valaisimien lasikupujen valmistamista.
Turun linnan sijainti aivan sataman vieressä veti kesällä runsaasti risteilyvieraita. Kesäkaudella Turun linna oli suosituin Turun museokeskuksen museoista.
Vuonna 2016 Jan Kenneth Weckmanin taidetta nähtiin Turun tuomiokirkossa.
Kustavin saaristolaismuseo Vartsalantiellä on sunnuntaina luvassa kansallispukupiknik, pihakirppis ja kahvitarjoilu.
Esa Kaila asui Luostarinmäen museoalueella 26 vuotta. Erityisestä kasvuympäristöstä on jäänyt hänelle lämpimiä muistoja
Rakennuksen kuntoa oli tarkastamassa museokeskuksen vastuualuepäällikkö Petteri Järvi.
Kemi on ainoa purjehduskunnossa pidetty ja museoitu kotimainen majakkalaiva. Siihen pääsee tutustumaan Merikeskus Vellamon laiturissa Kotkassa. Alus on avoinna kävijöille 4. syyskuuta asti.
Lisää uutisia