Mielenterveys

Yhteistyö Varhan kanssa ei ole Turun mielenterveysyhdistyksen toiminnanjohtajan Eeva Siivosen näkemyksen mukaan ollut kovin järjestölähtöistä.– Ei olla keskusteltu siitä, mitkä ovat järjestöjen resurssit ja valmiudet tai toiveet ja tarpeet kokemusasiantuntijayhteistyölle, Siivonen toteaa.
Anu Holm toimii Recuorin tutkimusjohtaja. Potilaana tällä kertaa toimii toimitusjohtaja Mika Kallio.
Eläinavusteiseen toimintaan kuuluu muun muassa luonnossa liikkuminen yhdessä eläimen kanssa. Meri Keränen (vas.), Elina Laaksoaho ja Taru Kuusisto ovat käyneet kävelyillä ponien kanssa läheisessä metsässä.
Naisten ahdistuneisuus ja masennus näkyvät Kelan tilastoissa vuodesta toiseen nousevina käyrinä. Yhden, yksittäisen syyn sijasta ilmiölle ilmaantuu yhä lisää syitä ja selityksiä.
Matalampi koulutustaso 30-vuotiaana nostaa todennäköisyyden saada mielenterveyshäiriödiagnoosi 52 vuoden ikään mennessä lähes 60 prosenttiin. Arkistokuva.
Rakkauden alkuhuuma on tärkeä vaihe, koska silloin toista ihmistä katsotaan vaaleanpunaisten linssien läpi. Huuman ansiosta kiinnostus pysyy yllä.
Päihdeongelmista kärsivät kuljettajat tulevat monesti myös poliisin tietoon, mutta muiden psykiatristen sairauksien osalta lääkärit ovat pääosin yksin portinvartijoita. Arksitokuva.
Pälvi Rantala yllättyi siitä, miten yleistä unettomuus on tieteen ja taiteen maailmassa ollut.
Talouden haasteet ovat näkyneet Kriisipuhelimessa enemmän miesten soitoissa.
Pääkirjoituskuva
Kriisipuhelimeen soittaneet kertovat esimerkiksi, että pelkkä kontakti on helpottanut pelkotilaa. Jotkut kertovat puhelun pelastaneen soittajan itsensä tai jonkun toisen ihmisen hengen, Kriisipuhelintoiminnasta kerrotaan.
Työkykyarviointi tehdään työterveyshuollossa ja terveyskeskuksissa. Hakijan on toimitettava eläkelaitokselle terveydentilastaan lääkärinlausunto.
Tia Parviaisen ahdistuneisuus johti pahimmillaan syömättömyyteen. Nykyään hän toimii vertaisohjaajana ja kokemusasiantuntijana Mielenterveyden keskusliitossa.
Yliopistojen todistusvalinta tuo paineita monelle lukiolaiselle.
– Haluamme, että taulut on isoja, siitä emme tee kompromisseja, Jari Nieminen vakuuttaa. Taulujen koon äärirajat määräytyvät kuitenkin sillä, että kuvien on mahduttava farmariautojen takakonttiin.
Koulupsykologi Olli Poutiainen haluaa korostaa jokaisen opiskelijan yksilöllisyyttä.
Aluetutkija Timo Aro pitää Varsinais-Suomen tilannetta hyvänä. Työikäisiä työkyvyttämyyseläkeläisiä on maakunnassa koko maan keskiarvoa vähemmän. Keskiarvo kertoo kuitenkin vain osan tilanteesta.
Jenna Sadeharju on harrastanut pikkutytöstä asti käsitöitä. Nykyään niissä näkyvät sateenkaaren värit, jotka viestivät häpeästä riisuutumisesta.
Costee, eli Jussi Tiainen soittaa keikan Turussa, Logomon Teatro-salissa 5. marraskuuta.
Lisää uutisia