Mielenosoitukset

Ensimmäisen mielenosoittajan teloitus viime torstaina synnytti voimakkaita protesteja myös Iranin ulkopuolella. Mielenosoittajat vastustivat kuolemantuomioita Iranin suurlähetystön edessä Roomassa.
Pekingissä oli viime viikonloppuna laajoja mielenosoituksia Kiinan tiukkaa koronapolitiikkaa vastaan.
Nainen kertoo, että sunnuntaina tyhjäksi havaittu aita on saanut jo uudet kyltit ja liput.
Iranin hallinnon toimia vastustettiin Turun tuomiokirkolla myös lokakuun alussa.
Tuomiokirkon portailla osoitettiin mieltä iranilaisten puolesta syyskuussa.
Elnaz Rekabi on toinen iranislaisurheilija, joka on protestoinut maan hallinnon huivipakkoa kilpailemalla ilman hijabia.
Pääkirjoituskuva
Iranin naisten tueksi järjestettiin lauantaina tukimielenosoituksia eri puolilla maailmaa. Turussa Tuomiokirkon edustalla järjestetyssä mielenilmauksessa oli kahden jälkeen iltapäivästä noin viitisenkymmentä osanottajaa.
Tällä hetkellä tehostetun palveluasumisen hoivakodeissa pitää olla kuusi hoitajaa kymmentä hoidettavaa vanhusta kohden.Perhe- ja peruspalveluministeri Lindénin on vastattava keskiviikkona opposition välikysymykseen vanhuspalveluiden tilanteesta. Siihen mennessä hallituksen sote-ministeriryhmän olisi löydettävä ratkaisu.
Irtisanoutumisbussi on todellisuudessa matkailuauto, joka on auki vuorojen vaihtuessa.
Ilmoitus osittaisesta liikekannallepanosta sai aikaan mielenosoituksia Venäjällä. Yli tuhat ihmistä otettiin kiinni useissa kaupungeissa. Pietarissa poliisit pamputtivat mielenosoittajia ja retuuttivat heitä suurkaupungin keskustaan tuotuihin pidätysbusseihin.
Rose (vas.), hänen tyttärensä ja iranilainen äitinsä Zahra osoittivat mieltään Tuomiokirkon edustalla. He vaativat länsimaita puuttumaan Iranin hallituksen harjoittamaan naisten kaltoinkohteluun.
– Mielenosoitusoikeus on erottamaton osa demokratiaa, minkä vuoksi perusteet sen rajoittamiselle ja vapauden riistolle on oltava erittäin painavat, toteavat Vihreiden nuorten puheenjohtajat Peppi Seppälä ja Jami Haavisto. Arkistokuva.
Turun yliopistollisen keskussairaalan Tehyn pääluottamusmies Jussi Rantanen (kuvassa keskellä punaisessa hatussa) oli paikan päällä Helsingissä osoittamassa mieltään pakkolakia vastaan ja paremman sote-rahoituksen puolesta.
Shiia-johtaja Moqtada Sadrin kannattajia kuoli ammuskelussa. On epäselvää, kuka oli ampunut.
Rasismia ja fasismia vastustava Turku ilman natseja -mielenosoitus saapui Porthaninpuistoon hieman ennen kello 12:ta.
Turku ilman natseja -mielenosoitus keräsi vuonna 2019 poliisin arvion mukaan noin 500 ihmistä vastustamaan äärioikeistoa, rasismia ja fasismia.
Turku ilman natseja -mielenosoitus vuonna 2019.
Piennar on Kantatiellä 43 paikoitellen kapea, mikä tekee pyöräilystä vaarallista. Tien keskelle on tehty kaksi heräteuraa, joiden takia autojen täytyy ajaa entistä lähempänä tien reunaa.
"Mitä Turkki haluaa? – Sotaa!" Liput liehuivat ja kovaääniset kannatushuudot täyttivät Turun keskustan sunnuntaina päivällä.
Arkistokuva Elokapinan mielenilmauksesta maataloustukipolitiikkaa vastaan Helsingissä marraskuussa 2020
Lisää uutisia