Merenkulku

Merenkulku tuottaa tällä hetkellä noin kolme prosenttia maailmanlaajuisista kasvihuonekaasupäästöistä, ja määrä on kasvussa. Arkistokuvassa rekat ajavat Finnlinesin laivaan Naantalin satamassa.
Viking Line liputtaa XPRS-aluksen Suomen lipun alle.
Kuvan alus ei liity juttuun. Kuvassa myös Meriaura Groupin varatoimitusjohtaja Bengt-Erik Rosin. Arkistokuva.
Työpäällikkö Christoffer Eggert seurasi maanantaina proomun saapumista Lauttarannan uuteen laituriin.
Rauman merimuseon kokoelmissa on kuva, jossa on Glenbankin miehistöä. Ei ole tietoa, milloin kuva on otettu ja onko kuvassa samoja ihmisiä, jotka haaksirikkoutuivat Australiassa.
Rannikkovartioston Hamilton-alus seilaa maailman merillä noin puolet vuodesta. Alus harjoitteli Suomenlahdella Rajavartiolaitoksen kanssa viime viikolla.
Liikenne- ja viestintävirasto Traficom on julkaissut uudet merikartat Pietarsaaresta Vaasaan. Uusien karttojen syvyys- ja väylätiedot on päivitetty N2000-korkeusjärjestelmän mukaisiksi. Väylä- ja merikarttauudistus tuo vesillä liikkujille uudet ja tarkemmat merikartat koko Suomeen. Ajantasainen syvyystieto luo pohjan tulevaisuuden navigointimenetelmille ja takaa vesiväylien tehokkaan hyödyntämisen.
Terminaali otettiin käyttöön vuonna 1975.
Awaken AI:n perustajiin kuuluva Jussi Poikonen sanoo, että nyt tehdään vasta ensimmäisiä palasia autonomiseen merenkulkuun, jossa rahtialukset seilaavat itsenäisesti.
SmartBox-järjestelmiä on käytetty esimerkiksi Meyerin koeajoilla. Vaikka osa laitteista on tarkoitettu koviin meriolosuhteisiin ja osa siisteihin sisätiloihin, on toimintaperiaate hyvin samanlainen. Toimitusjohtaja Markku Sahlström esittelee SmartBoxia.
Turun sataman toimitusjohtaja Erik Söderholmin mukaan erityisesti matkustajien kiinnostus Turku–Gdynia reittiä kohtaan on ollut suurta.
Kuluvan vuoden kesän ajan Itäisen Rantakadun varressa kellunut purjealus on kiinnostanut kovasti kadun kulkijoita. Aiemmin Pansion Marinan laiturissa seissyt alus jäi piiloon uteliaiden katseilta.
Finnlinesiltä kerrotaan, että varustamolla ole jouduttu kaasuräjähdysten vuoksi tekemään muuta kuin tarkistamaan turvamääräyksiä.
Öljytankkerin juuttuminen herätti huolta siitä, että vuoden takainen rahtialus Ever Givenin aiheuttama merireitin tukkeutuminen voisi toistua. Arkistokuva.
Uusiutuvista ja kestävistä energiaratkaisuista innostunut naantalilainen Jussi Mälkiä asettaa Savosolarin tavoitteeksi nousun pörssin päälistalle.
Viking Linen alkuvuosi oli hankala, mutta huhti-kesäkuussa laivamatkat vetivät hyvin.
Arkistokuva Sea Windistä marraskuulta vuodelta 2013, kun alus telakoitiin Naantalissa, jossa sille rakennettiin uusi ajoramppi ja autokannelta poistettiin rautatiekiskoja.
Baltic Princess saattaa elokuun loppupuolen jälkeen jäädä pysyvästi Tallink-Siljan ainoaksi Turun ja Tukholman välillä seilaavaksi alukseksi.
Rajavartiolaitos luopuu Pansio tukikohdan käytöstä.
Pax Navis -tapahtuma järjestetään 8. kesäkuuta Ruissalon telakalla. Kuva huhtikuulta 2021.
Lisää uutisia