Matkailu

Juho Putkonen ei ollut ennen tehnyt näin pitkää matkaa sähköautolla.
Iloisesti hymyilevä Cristina Tabacchi esittelee itsensä 60 plus -vuotiaaksi ja kertoo, kuinka hän nelikymppisenä teki intohimoisesta keittämisestä itselleen ammatin.
Esa Ranta (vas.) ja Pekka Mäki esittelivät Naantalin uuden kylpylähotellin havainnekuvia tiistaina Nanatalin kaupungintalolla.
Kylä- ja saaristomatkailu kokivat korona-aikana poikkeuksellisen nosteen. Vaikka matkailijamäärät ovat tasaantuneet, ovat autenttisuus ja luonto edelleen valttikortteja. Kuvassa Houtskarin Björkön kylä.
Uutta kylpylähotellia on kaavailtu näihin maisemiin etualalla näkyvien rakennusten paikalle.
Turusta Kemiönsaarelle muuttaneen Pasi Tammisen ja puolisonsa unelma hipsterimajatalosta oli työläämpi kuin pariskunta osasi ajatella. Seitsemän vuoden jälkeen elämä on niukkaa, mutta antoisaa.
Matkailukeskuksen oli tarkoitus valmistuessaan näyttää tältä.
Varsinais-Suomessa kotimaisten matkailijoiden määrä on lisääntynyt viime vuosina ennätysmäisesti. Scandic Hamburger Börs sai maaliskuun alussa uudet hotellinjohtajat.
UMK-finaali saapuu Logomoon lauantaina ja tuo mukanaan tuhansia musiikin ystäviä. Järjestelyt olivat kovassa vauhdissa jo perjantaina.
Östermalmin kauppahalli on monelle suomalaiselle tuttu paikka Tukholmassa. Kruunun heikentymisen myötä Ruotsissa voi nyt herkutella kohtuuhintaan.
Pentti-Oskari Kankaan (kuvassa) Herrankukkaro on tehnyt viime aikoina lisää majoitustiloja Rymättylään.
Eerika Rinne on toiminut Naantalin ja Ruissalon kylpylöiden johtajana kesästä 2021 alkaen. Etenkin Naantalin Kylpylä saattaa saada jatkossa kovan haastajan, mikäli kaupunkiin kaavailtu toinen kylpylähotelli toteutuu.
Maarianrinteen kiinteistöillä ei ole kovin monta pysäköintipaikkaa ja niistä on matkailusesongin aikana huutava pula koko vanhankaupungin alueella. Kylpylähotellista voisi poikia parkkitila kallion sisään.
Rahman ja Ilham kiipesivät syvän rotkon reunalla olevalle kallion kielekkeelle poseeraamaan.
Kultaranta Resortin toimitusjohtaja Pekka Jokisuu palkittiin tiistaina elämäntyö-palkinnolla Naantalissa. Toinen Naantalin Master -matkailutunnustus myönnettiin 18 yrittäjän muodostamalle Naantali Shopille.
Naantalin Merisalin pohjoispäähän tehdään laajennus.
Taksikyydeistä käydään kovaa kamppailua juuri rautatieasemalla. Lokakuun lopulla vuonna 2020 Varsinais-Suomen alueen suurimmat taksiyhtiöt lähtivät mukaan yhteiseen 02 Taksi -sovellukseen.
Ulla ja Matti Ruohosen kotiin Turussa on kertynyt monenmoisia matkamuistoja vuosien varrelta. Tämän tanssivan Shiva-jumalan Ruohoset toivat taannoin Intian-matkaltaan.
Sunborn Princessia lähdettiin hinaamaan pois Naantalista 11.1.2014, jolloin sitä ei vielä uskallettu uittaa Särkänsalmen sillan alitse korkealla olleen meriveden vuoksi. Seuraavana päivänä alitus onnistui.
Mies koronatestissa Shanghaissa Kiinassa.
Borneossa Heinot olivat kolme yötä viidakkoleirillä. Venematkalla Kinabatangan-joella oli paljon isoja krokotiileja.
Eniten ulkomaisten matkailijoiden määrä on vähentynyt Aasiasta tulevien matkailijoiden osalta. Vuoden 2019 heinä-syyskuuhun verrattuna aasialaisten yöpymisiä on tänä vuonna 70 prosenttia vähemmän, mikä selittää yli puolet koko ulkomaisten yöpymisten vähenemästä. Venäläisten matkailijoiden väheneminen selittää kokonaismuutoksesta 17 prosenttia, ja Venäjän-matkailun määrä oli puolittunut huippuvuodesta 2015 jo ennen pandemiaa. Arkistokuva.
Turussa vieraili viime kesänä korkeintaan reilut 300 matkustajaa ottava Star Legend -risteilyalus. Parainen havittelee lähes tämän kokoluokan aluksia omille vesilleen.
Yliopistonkadulla sijaitsevan Aura-Biljardin omistava turkulainen A-Biljardi Oy sai valitusluvan korkeimpaan hallinto-oikeuteen. KHO:n mukaan Keha-keskus on maksanut A-Biljardille liian vähän koronahyvityksiä.
Lisää uutisia