Maatalous

Ruskolaisen Timo Heikkilän tilalta siirretään lantaa noin 80 kilometrin päähän ravinnealijäämäisille kasvitiloille. Säiliöön vuoden mittaan kerätyn lannan päälle on siroteltu hajua hillitsevää raetta.
Turun Konekeskus Oy:n toimitusjohtajan Heikki Huotarin mukaan LH-Osan osto istuu yhtiön strategiaan traktorien ja koneiden jälkimarkkinoinnin eli huoltotoiminnan ja varaosapalveluiden laajentamisesta.
Väänäsen listaus on tehty tutkimustiedon pohjalta Operaatio Ainutlaatuisen Saaristomeren toimeksiannosta. Se on Saaristomeren tilan parantamiseen tähtäävä viestintähanke, jonka taustalla ovat Centrum Balticum -säätiö ja Veijonen Consulting Oy.
Kalastuksen harrastajissa piilee eduskuntavaaleissa iso äänipotentiaali, sillä heitä on Suomessa on liki 1,5 miljoonaa. Jari Multanen on yksi heistä.
Benjamin Fuchs.
Loimaalaisen Tuomas Levomäen tilan koelohkoilla tarkkaillaan pohjaveden laatua. Vesinäytteet kertovat muun muassa kuivatusvesien ravinnepitoisuuksista sekä kasvien kyvystä sitoa hiiltä.
Alexander Karlund (oik.) otti vastikään vastaan ensimmäisiä laatikoita verkkokaupan varastoon. Luonkosin Piritta Fors ja Vaskion Mausteen Marko Mäkilä toivat ensimmäisten joukossa tuotteitaan Piikkiöön.
Liedon Vanhalinnan toiminnanjohtajan tehtävästä Sarka-museon johtajaksi siirtyvä Lauri Viinikkala kuvailee maatalousmuseon johtajan pestin olevan hänelle unelmapesti. Arkistokuva lokakuulta 2021.
Etelä-Suomeen tulevat kansalliset maataloustuet kohdistetaan sika-, siipikarja- ja puutarhatalouteen.
Varsinais-Suomen MTK:n tuore puheenjohtaja Aarne Lehtonen haluaa hillitä kaupungin ja maaseudun vastakkainasettelua. "Nyt siihen on paremmat edellytykset kuin aikoihin. Venäjän sota Ukrainassa ja siitä seuranneet vaikutukset palauttavat ihmiset takaisin perusasioiden äärelle," Lehtonen uskoo.
Sanna Pitkänen omaa pitkän kokemuksen liiketoiminnasta ja yhdistystoiminnasta.
Luken arvion mukaan suurimmat ennallistamistarpeet ovat metsien, kosteikkojen ja sisävesien luontotyypeissä.
Aarne Lehtonen viljelee tilallaan viljaa, nurmea sekä sokerijuurikasta.
Lassi Mäkisen mukaan lehmä on hirveän utelias eläin.– Samoin ne ovat kaikki luonteeltaan erilaisia. En muista ihan kaikkia lehmiäni nimeltä, mutta tiedän sen, millaisia ne ovat jokainen luonteeltaan, Mäkinen toteaa.
Tiina ja Toni Hokuni kasvattavat sikojen lisäksi mangalitzoja eli villasikoja.
Henrik Lindégrenin mukaan tuntuu ristiriitaiselta,että lantafosforin kierrättämisen edistämiseksi suunniteltu tuki pysäyttää alueen merkittävimmän lantafosforin kierrätyshankkeen.
Lisää uutisia