Maailma

Epidemiaan on kuollut runsaasti naurulokkeja.
Stalinin 1946 hirtättämä kenraaliluutnantti Andrei Vlasov johti Saksan rinnalla enimmillään yli miljoonan miehen joukkoa, Vlasovin armeijaa.
Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov.
Nato järjesti huhtikuussa 2023 Locked Shields -kyberpuolustusharjoituksen Tallinnassa Virossa. Suomi on osallistunut harjoituksiin myös ennen täysjäsenyyttä. Vuonna 2022 Suomen Puolustusvoimien ja Maanpuolustuskoulutuksen joukkue voitti 32 maan ja 2000 pelaajan harjoituksen. Tallinnassa sijaitsee Naton kyberpuolustuksen osaamiskeskus.
Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskeyi (oik.), Japanin pääministeri Fumio Kishida ja Yhdysvaltain presidentti Joe Biden G7-maiden kokouksessa Hiroshimassa sunnuntaina.
Venäjä tekee edelleen Ukrainassa ohjusiskuja alueille, joilta sen miehitysarmeija joutui viime syksynä vetäytymään. Harkovan alueella Zolotshivin kylässä tutkittiin viikonloppuna öisen ohjusiskun tuhoja.
Presidentti Erdoganin puolueen AKP:n kannattajia.
Recep Tayyip Erdoganin jatkokauden on pelätty johtavan Turkin sisällä yhä johtajavaltaisempaan järjestelmään.
Diyarbakirin yliopiston läheisen moskeijan vieressä turkkilaisten isä, Mustafa Kemal Atatürk tähyilee kohti kurdikaupunkia.
Poliisiviranomaisten yhteiskampanjalla pyritään löytämään vastauksia kuolleiden naisten kohtaloihin.
Puolitoista vuotta sitten edesmennyt Heikki Routamaa jaksoi pyörittää Naantalissa sinnikkäästi ravintoloita vuosikymmeniä, vaikka kesäkaupungin sesonki on lyhyt ja työntekijäpula jatkuva riesa.
Venäjän ns. yksityisen palkka-armeijan Wagnerin nokkamies Jevgeni Prigozhin huutaa ja kiroilee videolla, kun hän syyttää Putinin virallisia sotakomentajia, Valeri Gerasimovia ja Sergei Shoigua, ammusten loppumisesta Bahmutissa. Venäjän voitonpäivän alla pinnalle ryöpsähti pitkä vihanpito maan yksityisarmeijan ja virallisen armeijan välillä.
Kuningaspari tervehti hurraavaa yleisöä Buckinghamin palatsin parvekkeelta kruunajaisseremonian jälkeen.
Fortumin Venäjän-taipaleesta on tullut sille iso lasku.
Presidentti Volodymyr Zelenskyi sanoi Helsingissä Sauli Niinistön vieraana, että Ukrainalla ei ole aikeita hyökätä Venäjän kimppuun. Me puolustamme kaupunkejamme ja kyliämme, Zelenskyi totesi. Matka Suomeen ja edelleen Hollannin Haagiin on voimakas viesti Venäjälle itsessään.
Harkovan geenipankin siemenien lajittelu oli työläs vaihe siirto-operaatiossa.
Venäjän mukaan Putin joutui hyökkäyksen kohteeksi.
Suomen ja Ukrainan presidentit pitivät yhdessä tiedotustilaisuuden Presidentinlinnassa. Presidentti Volodymyr Zelenskyin vierailua pidettiin viimeiseen asti salassa.
Venäjän presidentti Vladimir Putin ilmoitti ottavansa asetuksellaan valtionsa haltuun kahden energiayhtiön, Fortumin ja Uniper SE:n, omistukset Venäjällä. Putin viestittää olevansa valmis tekemään saman muillekin länsimaisille yhtiöille. Fortumin mukaan omistusoikeus Venäjällä ei muutu, mutta asetuksen vaikutukset liiketoimintaan ovat yhä epäselviä.
Palkittu muusikko, näyttelijä ja ihmisoikeusaktivisti Harry Belafonte oli kuollessaan 96-vuotias. Arkistokuva vuodelta 1995.
Savu nousee kaupungin ylle Sudanin armeijan ja RSF:N joukkojen taisteluissa Khartumissa 19. huhtikuuta 2023.
Poliisit ottivat kiinni savupommin heittämisestä epäillyn miehen.
Pakoterintama uhkaa pettää.
Lisää uutisia