Maahanmuutto

Kirillo Akymenko siirtyy kohta valmentavasta opetuksesta Hepokullan kouluun perusopetuksen puolelle.
Tomi Husa Akava Worksista on selvittänyt korkean osaamistason maahanmuuttoa, jossa viime vuosi oli ennätyksellinen. Suurta kasvua selittää Venäjän vuosi sitten aloittama hyökkäyssota Ukrainassa. Sodan seurauksena erityisasiantuntijuuden tai startup-yrittäjyyden perusteella Suomesta oleskeluluvan saaneiden venäläisten määrä kasvoi merkittävästi.
Ennen helmikuun 24:ntenä 2022 alkanutta Venäjän tuhoamissotaa ukrainalaisia oli Suomessa vähän. Maatilojen kausityöläisistä ukrainalaisia oli kuitenkin huomattava osuus. Anna Ivanova istutti sipuleita työnantajansa Vihannes Vinnikaisen pelloilla toukokuussa 2020.
– Nyt on se aika, kun kehitykseen pystytään puuttumaan. Vaikka eriytyminen on Turussa syvää, alueet ovat hyvin turvallisia. Ruotsissa ja Tanskassa on nähty mitä tapahtuu, kun mennään liian pitkälle eriytymisessä, pormestari Minna Arve sanoo.
Perussuomalaisten kannattajien ihmiskuva on puoleen puheenjohtaja Riikka Purralle "toissijainen" asia.
Kymmenet ukrainalaiset jonottivat viime maaliskuussa Raision poliisilaitoksella, että he voisivat jättää tilapäisen suojelun hakemuksen.
Maahanmuuttovirasto odottaa ihmisvirran jatkuvan vilkkaana Venäjän hyökkäyksen vuoksi myös tänä vuonna.
Ola Abudu joutui toistuvasti pettymään etsiessään Turusta tiloja ravintolalleen.
Mari Kokkonen pitää verkko-opetusta hyvänä opetusmuotona kielen opiskelulle. Kokkonen käyttää opetuksessaan tukikielenä englantia ja kirjoittaa kaiken puhumansa opiskelijoille muistiin.
Turun ortodoksisen seurakunnan kirkkoherran Ion Duracin mukaan seurakunnan edustajaa ei päästetty Turun vastaanottokeskukseen. Ortodoksisen kirkon mukaan käytännöt vaihtelevat rajusti eri keskusten välillä.
Pääkirjoituskuva
Kotoutumisasiantuntijan pesti perustetaan joulukuun alusta.
Eteläkorealainen Jeongdo Kim on opiskellut suomen kieltä ensin Japanissa ja sitten Suomessa. Hän on väitellyt tohtoriksi suomen kielen onomatopoeettisista sanoista. Kansalliskielen opiskelu on ollut hänelle yksi keino osoittaa kunnioitusta Suomea kohtaan.
Kymmenkunta naista kokoontui keskustelemaan DaisyLadiesin järjestämään tilaisuuteen. Monet toivoivat venäläisiltä vahvempaa osanottoa esimerkiksi Ukrainaa tukeviin mielenosoituksiin.
Ahmed Zaidan pitää erinomaisena, että suomalaisessa yhteiskunnassa täytyy olla itsellinen, itsenäinen. Irakissa elämässä eteenpäin pääsemiseksi vaadittiin poikkeuksetta kontakti, joku tuttu jossain määräävässä asemassa, hän muistuttaa.
Varman toimitusjohtaja Risto Murto kirjoittaa, että vuonna 2060 Suomessa pitäisi olla 500 000 suomalaista enemmän.
Liliia Slyvka (vasen etu) ja Alla Kravchuk (vasen taka) ovat yhtä mieltä siitä, että suomalaiset ovat myönteisiä ja avuliaita. Uuteen maahan sopeutumisessa on auttanut Turun aikuiskoulutuskeskuksessa työskentelevä Valeriia Buchkovska (oikea etu). Kuvassa myös koulutuspäällikkö Terhi Rummukainen.
Pääkirjoituskuva
Dmitri Zaporozhtsev pääsi perheineen pois Pietarista.
Lisää uutisia