Mökki

Satu ja Ralf Laxin sekä heidän yhdeksän kuukautta vanhan tyttärensä Alexandran ensimmäinen kesä on kulunut mökillä remontoidessa, saunoessa ja grillatessa.
Jopa 14 prosenttia vapaa-ajan asunnon omistavista kertoo kokeneensa sellaisen mökkimurron, jossa mökiltä varastettiin tavaraa. Tämä tarkoittaa noin joka seitsemättä mökkiä. Asia käy ilmi Kantar TNS:n tekemästä kyselystä. Arkistokuva.
Lasse Grönroos (vas.) esittelee tekemäänsä terassi-kokonaisuutta Mökkikeskuksen toimitusjohtaja Riku Santille.  Asiakkaiden toiveesta kasvamaan upea mänty on jätetty terassin keskelle. 
Kevät on parasta aikaa soodapuhallukseen, sillä puhdistamisessa käytetty ruokasooda on herkkä kosteudelle.
Suomalaiset viihtyvät hyvin kesämökeillään, jotka tarjoavat heille omaa rauhaa ja vapautta. Suomessa on puoli miljoonaa kesämökkiä, joista suurin osa on rakennettu 1970-luvulla. Sen jälkeen mökkien rakentaminen on vähentynyt tasaisesti.
Sisarukset viettivät suurimman osan ajastaan mökkiä ympäröivillä kalliolla touhuten.
Oma ranta on tärkeä asia valtaosalle mökinostajista.
Kotimaiset yöpymiset vuokramökeissä lisääntyivät viime vuonna 18 prosenttia toissa vuodesta. Kuvassa mökki Petun saarella Salossa.
Seurasaaren ulkomuseoon etsitään nyt kesämökkiä avoimella haulla kesän ja syksyn aikana.
Juhannuskokkoja saa mahdollisesti polttaa tänä kesänä, jos edeltävät sateet kasteleat maan tarpeeksi läpikotaisin. On silti hyvä tarkkailla Ilmatieteenlaitoksen varoituksia.
Maija Karinkannan rakas kesäpaikka on menossa myyntiin, koska jatkajia ei ole.
Murrot, jyrsijätuhot sekä tyhjentämättä jätetyistä putkista aiheutuvat vesivuodot ovat yleisiä vahinkoja mökeillä. Arkistokuva.
Haravointi ja lapiohommat ovat vuokramökkeilyssä vapaaehtoisia töitä, mutta niitäkin Krista Karlsson tekee mielellään yhdessä poikansa Oliver Wahlstenin kanssa.
Koronaepidemia teki mahdolliseksi etätöiden tekemisen vaikka mökiltä. Mökkikauppojen määrä kasvoi jyrkästi viime vuonna ja moni haaveilee yhä rauhallisesta elämästä esimerkiksi Brännskärissä. Arkistokuva.
Hyvän sijainnin merkitys on kasvanut kesämökkiä valittaessa.
Kiinteistönvälittäjä Anette Koskinen kertoo, että uudehkot omakotitalot kaupunkien kehyskunnissa käyvät nyt kaupaksi eli Nurmijärvi-ilmiö on palannut. Talo Klaukkalassa 30 kilometrin päässä Helsingin keskustasta on kysytty kohde.
Mökin keittiö- ja saunavedet voidaan johtaa harmaavesisuodattimeen, jossa on suodatinturvetta. Puhdistuksen jälkeen vesi voidaan ohjata maastoon. Arkistokuva.
Päivi Vuorinen
Mökkiyrittäjä Jarkko Rantalaa jännittää, miten syksyn kalastuskauden käy. Koronan vuoksi kevään kalastussesonki jäi melkein nollille. Kuvassa on yksi Rantalan vuokraamista mökeistä Sauvon Karunassa.
Merja Ahon kesämökin kaikki neliöt on käytetty hyödyksi. Siellä on tilaa myös pienille sisustuselementeille, joilla Aho luo mökkiin kodikkuutta.
Lisää uutisia