Luonto

Anu Halmesmaa opastaa Paavo Hakasta, Tuomas Roinea ja Eemeli Vehmasta paperiperhosten eri työvaiheissa.
Turun seudun riistanhoitoyhdistys valvoi sunnuntaina koirakuria Ruissalossa ja Halisissa. Toiminnanjohtaja Ilkka Leinon (vas.) ja metsästyksenvalvoja Martti Toivolan mukaan koiria vapaana ulkoiluttavat henkilöt ottavat heidän neuvonsa yleensä hyvin vastaan.
Metsäkauriiden ja kurkien ruokailuhetki Raisiossa sijaitsevalla pellolla sujui riitaisissa merkeissä.
Lintuharrastaja Jouko Tarponen nappasi kuvan Ravattulan Citymarketin edessä viihtyneestä koppelosta.
Seija Moukola kuvasi paritteluhaluisen rupikonnan Järvelän kosteikolla Littoisissa 17. huhtikuuta.
Vaikka varpuspöllö näyttää kädessä lutuiselta pallerolta, on se tehokas saalistaja. Se voi saalistaa jopa itseään suurempia lintuja kuten räkättirastaita ja käpytikkoja.
Fölin bussilla pääsee taas  kesäviikonloppuisin Kuhankuonolle ja sieltä pois tunnin välein.
Suomen pinta-alasta iso osa on metsää ja Anne Quarshien mukaan osittain siksi luontoa on pidetty itsestäänselvyytenä. – Meillä on ollut illuusio siitä, että luonnolla menee hyvin, siksi ei ole ennen havahduttu siihen, että Suomessakin luontokato on monilla mittareilla mitattuna jopa kiihtynyt viime aikoina.
Minna Lukkarinen haluaa huomioida, että tutkimustulokset eivät kumoa tähän astisia tutkimuksia metsän ja luonnon hyvistä terveysvaikutuksista.
Ihmisen huostaan otetut rusakonpojat menehtyvät helposti hyvästä hoidosta huolimatta. Paras hoitaja on niiden oma emo ja toiseksi paras tehtävään koulutettu Turun Eläinsuojeluyhdistyksen vapaaehtoinen.
Yhdellä löytökuuteista oli vielä valkoinen kuuttikarva, joka vaihtuu harmaaseen turkkiin noin parin viikon iässä.
Osassa kohteita nurmikot muutetaan niityiksi siten, että leikkuukertoja on kasvukaudella kolme
Luolakoirametsästyksessä koiran ei tule joutua lähikontaktiin saaliseläimen kanssa. Saalis lopetetaan ihmisen toimesta, jolloin vältetään myös saaliseläimelle aiheutuva ylimääräinen kärsimys.
Luontomarssi keräsi sadoittain osallistujia lauantaina Turussa. Poliisi otti kiinni yhden kulkuetta häiriköineen ihmisen Kauppatorilla.
Hanna Saloselle on normaalia, että eläimet liikkuvat luonnossa ja metsäisillä asuinalueilla. Helmi-koiran kanssa lenkkeilevä Salonen ei ole nähnyt tai etsinyt suden jälkiä luonnosta.
Susi katosi kaislikkoon Turun Hirvensalossa.
Global Cities -koulutusohjelman tämän vuoden teemana on vesi, joka sopii myös Turkuun merikaupunkina. Hirvensalossa, Itämeren ympäröimänä, Wäinö Aaltosen koulun viitosluokkalaiset ovat paneutuneet maapallon luontoon ja moninaisuuteen. Arkistokuva.
Suden jälkiä voi nähdä hangella, jos liikkuu metsässä useammin kuin satunnaisesti ja osaa tunnistaa ne.
Uutta aluetta kaavoitetaan Skanssin kauppakeskuksen kupeeseen.
Sinisorsien tarhaaminen riistanhoidollisessa- eli metsästystarkoituksessa on Suomessa merkittävästi vähäisempää kuin naapurissa Ruotsissa.
Raisio on huolissaan siitä, miten käy Haunisten altaaseen liittyvien virkistysarvojen Ruskon kaavoittaessa sen läheisyyteen teollisuustontteja.
Kari Kaunisto etsii hangelta siivettömiä lumikorentoja.
Lisää uutisia