Lukijoilta

Nykyinen moderni elämä haastaa koko maailmaa toden teolla. Fyysistä aktiivisuutta ei enää tarvita arjen toimissa. Toisaalta ilman fyysistä toimintakykyä emme pärjää yhteiskuntana, sanoo kirjoittaja.
Sen sijaan, että jokainen kaupungin urheiluseura pyrkii tarjoamaan sekä korkealle tähtäävää kilpaurheilua että matalan kynnyksen harrasteliikuntaa, voisivat seurat resurssiensa mukaan panostaa vain toiseen näistä, ehdottavat kirjoittajat.
Maailman lasten kannalta on äärimmäisen tärkeää, että Suomi jatkaa kehitysyhteistyötään tulevalla hallituskaudella vähintään nykyisellä tasolla, sanoo kirjoittaja. Arkistokuva Meibekin laaksosta Keniasta.
Psykiatristen sairaalapaikkojen alasajo on kirjoittajien mielestä kestämätöntä. Kun sairaalahoitoa tarvitseva potilas ei saa tarvitsemaansa apua, ympärivuorokautinen hoito- ja valvontavastuu kaatuu omaisille.
Miten on mahdollista, että kaupunki kykenee tarjoamaan autoille talvella kesäolosuhteet, mutta pyörätie on käytännössä ajokelvoton, kysyy kirjoittaja.
Yhdistykset ja järjestöt saavat tukia ja avustuksia valtiolta, kunnilta ja EU:lta. Nyt kun säästölistoja valtiontalouden tasapainottamiseksi laaditaan kilvan, nousee epäilemättä myös näiden tukien tulevaisuus esille. Niihin puuttumista tulisi kuitenkin harkita tarkkaan, sanoo kirjoittaja.
Aluehallintovirastojen yhteinen näkemys on se, että valtion aluehallintoa voidaan kehittää vastaamaan julkisen talouden ja toimintaympäristön haasteita, mutta lakkauttaa sitä ei voi, sanoo kirjoittaja.
Lisää uutisia