Loma

Moni nauttii kesästä kotimaassa ja saariston rauhassa.
Paavolan Tammea on kutsuttu Suomen kauneimmaksi puuksi. Sen iäksi on arvioitu 300–400 vuotta. Tammivanhus kasvaa Lohjalla luontopolun varrella.(Kuva: Wikimedia commons)
Meri Toivakka, 25, on sosiaalityön maisteriopiskelija Helsingin yliopistossa. Nyt hän työskentelee Espoon kaupungilla.
Justiina Kankare (oik.) ja Sanni Sihvo ovat pukeutuneet yukataan eli kietaisumekkoon, joka on arvokkaan näköinen ja sopii juhliin mutta on silti mukava päällä.
Téri Zambrano (oik.) ja Aracelis Correa pitävät poc-lukupiiri-Instagram-tiliä, joka keskittyy ruskeiden ja mustien ihmisten kirjoittamiin kirjoihin.
Lahdesta muuttanut Maikki Autio on täysin kotoutunut Laitilaan ja todella innostunut puutarhastaan, joka tuottaa jatkuvasti uusia elämyksiä. Pienessä kasvihuoneessa hän kokeilee uusia kasveja, Nekku-koiran haju pitää peurat loitolla puutarhan antimista.
30 vuotta erilaisten perheiden parissa työskennelleen pari- ja perhepsykoterapeutti Elena Heringin mielestä lomalla on hyvä olla sopivasti sekä toimintaa että rentoutumista. Silloin on aikaa myös pohtia mennyttä ja suunnitella tulevaa.
Jutta Loven viihtyy pienellä kalliosaarella, joka sijaitsee rantasaunaa vastapäätä.
Peterzénsin vierasvenesataman ulkoasussa kunnioitetaan perinteitä. Satamaan mahtuu yhteensä sata vierailevaa venettä.
Lasse Grönroos (vas.) esittelee tekemäänsä terassi-kokonaisuutta Mökkikeskuksen toimitusjohtaja Riku Santille.  Asiakkaiden toiveesta kasvamaan upea mänty on jätetty terassin keskelle. 
Viime vuoden lopussa Luostarinmäeltä löytyi sähkökaapelitöiden yhteydessä 1800-luvun alkupuoliskolla tehtyä katukiveystä. – Aiemmin oletettiin, että köyhemmissä kortteleissä katuja ei kivetty, amanuenssi Maiju Tuisku kertoo.
Pädasten kartano huokuu hillittyä charmia ja rauhaa. Kartanon nykyiset rakennukset on rakennettu 1800-luvulla.
Interrail-reissu on äidille ja tyttärelle askel uuteen.  Vuonna 2019 kumpikin menetti puolisonsa. Irmeli Elomaa (vas.) ja Annika Laakso ajattelevat, että on aika kokea elävänsä.
Anna Kuusela
Neljän kuukauden ikäinen koiranpentu Simo vietti syyslomaa yhdessä Mea ja Milo Forsbackan sekä lasten mummin Liisa Kunnarin kanssa. Maskun Lemussa asuvat koululaiset viettivät päivän Aurajokirannassa kaupungin ääniä kuunnellen ja Forum Marinum -museoon tutustuen. Mummin mukaan toisena lomapäivänä suunnataan lasten kanssa uimahalliin ja kolmantena luontopoluille.
Elämysjohtaja Eeva Kouri (vas.) sekä ravintolan vuoropäällikkö Laura Alaspää ovat palvelleet tänä kesänä pääasiassa kotimaassa matkailevia asiakkaita. Oulussa toimiva De Gamlas Hem on pieni, 16-paikkainen hotelli, jossa luotetaan henkilökohtaiseen palveluun sekä historialliseen miljööseen. Hotelli on perustettu 1900-luvun alussa rakennettuun taloon.
Siskokset Heta (vas.) ja Kirsi Enkovaara ovat tarttuneet uusina yrittäjinä Merimaskun Taattisten matkailutilan ohjaksiin. Majoituspalveluiden lisäksi tilalla toimii nyt myös taiteilijaresidenssi.
Kotimaiset yöpymiset vuokramökeissä lisääntyivät viime vuonna 18 prosenttia toissa vuodesta. Kuvassa mökki Petun saarella Salossa.
Ei oo hiekan voittanutta... tuumasi pikkupoika vuonna 1992.
Lisää uutisia