Linnut

Ely-keskus ei myöntänyt lupaa valkoposkihanhien kuoliaaksi ampumiseen.
Ihmisen huostaan otetut rusakonpojat menehtyvät helposti hyvästä hoidosta huolimatta. Paras hoitaja on niiden oma emo ja toiseksi paras tehtävään koulutettu Turun Eläinsuojeluyhdistyksen vapaaehtoinen.
Turun eläintensuojeluyhdistyksen toiminnanjohtaja Britt-Marie Juup epäilee, että sorsia ruokitaan Förin edustalla edelleen, koska ne viihtyvät yhä alueella.
Kiuruparvi etsi syötävää varsinaissuomalaiselta pellolta maanantaina, kun maa peittyi sakean lumisateen myötä paksuun lumivaippaan.
Suvi Riihiluoma näkee, että lintuharrastus on moderni neutraali harrastus. – Ei ole väliä kuka on, enemmän merkitystä on tekemisellä.
Auransillan rakenteita vuosia suojanneet lintuverkot on tammikuussa korvattu piikeillä, jotka estävät lintujen laskeutumisen.  Arkistokuvassa näkyvät verkot piti poistaa, koska linnut pääsivät verkon alle ja jäivät jumiin sen aukkoihin.
Kari Kaunisto etsii hangelta siivettömiä lumikorentoja.
 Jaana Tapio
All That Breathes kertoo intialaiseen lintusairaalaan.
Papukaija ilmestyi Varissuolla kolmannen kerroksen asuinhuoneiston ikkunan taakse tiistaina.
Tutii oli hyvävointinen myös karkureissunsa jälkeen.
Saarenjärven rantakosteikko Salossa ennen rakennustöitä. Kunnostamisen lähtökohtana oli parantaa alueen arvoa erityisesti puolisukeltajasorsien, kahlaajien, haukien ja sammakkoeläinten poikaselinympäristönä sekä toimia kestävän luonnon monimuotoisuutta ylläpitävän maatalouden käyntikorttina.
Jessica Koivistoista viehättää lintujen kauneus, mutta hän on myös huolissaan kiihtyvästä lajikadosta.
Otto rakastaa paahtoleipää, paperin repimistä ja mustien muovikorkkien nokkimista.
Harmaahaikarat saalistavat poikaslaitoksilla yleensä iltaisin ja öisin. Yleensä ne popsivat kaloja suojaverkon päällä seisten.
Auransillan verkot ovat olleet rakenteiden suojana vuosikausia. Linnut ovat nyt päässeet verkon alle ja jääneet jumiin sen aukkoihin.
Toimittaja Ann-Mari Rannikko ja luontoasiantuntija Ari Karhilahti ihailevat Koroisten niemeltä avautuvaa jokimaisemaa.
Merikotkanpoikasia pesässään.
Kulunut kesä oli petolintuasiantuntijan mukaan Paraisilla kohtuullisen hyvä. Kolmeen mehiläishaukan pesään syntyi kuhunkin kahden linnun poikueet. Teemu Honkanen ikuisti satelliittilähettimellä varustetun mehiläishaukan kesällä.
Uhka syvyyksistä. Muut eläimet -sarjan ja koko kilpailun voittaja.
Värikkäät koikarpit uiskentelevat trooppisessa ympäristössä.
Talitiainen seuraa syksyn etenemistä niin pihoilla  kuin luonnossa. Kuva: Rauno Parkkila
Tarvasjoen Juvan padolla on ruska-aika alkamassa.
Outi Sippola (vas.), Johanna Latvala, Roosa Halme ja Johanna Kultala eläytyvät linnuiksi tanssien.
Lisää uutisia