Liikenneturvallisuus

Jalankulkijat ja pyöräilijät erotetaan Kaarinantiellä omille kaistoilleen ja jalankulku- ja pyöräilyväylän päällyste uusitaan Uudenmaantien ja Uuden Littoistentien välisellä osuudella lähes koko matkalta.
Sähköpotkulautojen yöaikaista nopeusrajoitusta on laajennettu ja potkulautojen pysäköintiä tarkkaillaan jatkossa pysäköintipartioiden avulla, kertovat kirjoittajat.
Hämeentien ja Savitehtaankadun risteys on kevyelle liikenteelle yksi Turun vaarallisimmista onnettomuustilastojen perusteella. Pyöräilijä on joutunut suojatiellä onnettomuuteen neljästi ja jalankulkija kerran vuosina 2017 -2021.
Pyöräilijöiden ja sähköpotkulautailijoiden promillerajaksi on esitetty 0,5 tai 1 promillea tai jotain siltä väliltä. Pyöräliitto ja oikeusministeriö eivät kannata promillerajaa. Tankojuoppous on jo kielletty rikoslaissa.
Vuokrattavia sähköpotkulautoja näkyy jo Turun katukuvassa. Nyt nopeusrajoitusten lisäksi yritykset valvovat potkulautojen pysäköintiä. Arkistokuva viime vuodelta.
Liikennevakuutus tuo taloudellista turvaa liikenteessä sattuvien vakavien vammautumisten varalle, ja vakuutuksen laiminlyönnillä on vakavat seuraukset. Onnettomuustilanteessa vakuuttamisvelvollisuutensa laiminlyönyt ajoneuvon omistaja ei saa lainkaan korvausta henkilövahingoistaan.
Kaupunki ei pysty puuttumaan operaattoreiden ja lautojen määrään ilman toimilupamallia. Lakikokeilu mahdollistaisi Turun kaupungin liikennepalvelupäällikkö ja skuuttiverkoston puheenjohtaja Risto Peltonen mukaan vaikuttavan puuttumisen sähköpotkulautailun epäkohtiin.
Kesänopeuksiin siirrytään pääsääntöisesti huhtikuun aikana. Päällystevauriot voivat paikoin hidastaa kesänopeuksiin palaamista.
Kaupunki muistuttaa, että sääolosuhteet ovat hyvin vaihtelevat, joten pyöräilijät ovat itse vastuussa olosuhteiden huomioimisessa ja huolellisuudesta. Arkistokuva viime kesältä.
Työajossa torstaina ollut turkulainen Matias Pohjanjoki pysäköi sähköautonsa Turun Toriparkkiin vain hetkeksi hakeakseen ruokatilauksen asiakkaalle vietäväksi Hansan ravintolasta. Vapaa-ajalla Pohjanjoki käy usein lataamassa autonsa Länsikeskuksen Citymarketin parkkihallissa, joka on lähinnä kotia. Paikan valinnassa painavat muut seikat kuin paloturvallisuusasiat. Työajoissa paras parkkiruutu on lähellä kauppakeskuksen ovia.
Tien pinnat ovat tällä hetkellä hyvin liukkaat, minkä lisäksi lumisade ja napakka tuuli pöllyttävät lunta ja haittaavat näkyvyyttä. Arkistokuva.
Kun Sanna Pitkänen lähtee pyöräilemään lastensa Matin, Jaakon ja Niilon kanssa, he suuntavat useimmiten leikkipuistoon tai torille jäätelölle.
Liikenne- ja viestintäministeriö esittää tuoreessa muistiossa sähköpotkulautailijoille ja polkupyöräilijöille 0,5 promillerajaa. Lisäksi sähköpotkulautojen pysäköinti jalkakäytäville, pyöräteille ja puistoihin kiellettäisiin.
Etenkin sorateillä kelirikkoa saattaa esiintyä kevään mittaan. Arkistokuva Loimaan Lauroistentieltä.
Liikenneturvan mukaan tuloksista voi päätellä, että osa nuorista on toistuvasti tilanteessa, jossa kuljettaja ajaa nopeammin kuin mikä tuntuu turvalliselta. Rajojen ja nopeusrajoitusten testailu tapahtuu ennemminkin kaveriporukassa. Fiksukin nuori saattaa ryhmäpaineen alla toimia vastoin omia periaatteitaan, Liikenneturvasta kerrotaan. Arkistokuva.
Lounais-Suomessa varoitetaan monin paikoin huonosta ajokelistä lumisateiden ja liukkaiden tienpintojen takia.
Hämeenkadulla usein pyöräilevä Katariina Kumpula on iloinen siitä, että Kiinanmyllynkadun kohdalla ei enää ole kevyenliikenteen väylän käyttäjille liikennevaloja.
Raision kaupunki sai 35 500 euroa kävelyn ja pyöräilyn edistämisohjelmaan.
Tutkijalautakuntien ennakkotietojen mukaan tieliikenneonnettomuuksissa kuoli viime vuonna yhteensä 204 henkeä.
Lisää uutisia