Lauttaliikenne

Kaupunkilautta Föri on poissa käytöstä laitureiden huoltotöiden takia keskiviikosta lähtien.
Altera kastettiin tänään keskiviikkona Helsingissä. Se aloittaa viimeistään tammikuun alussa Paraisten ja Nauvon välillä.
Suomen ensimmäinen sähkökelalossi aloitti vuonna 2018 Nauvon Högsarissa. Iso sähkökela lossin kyljessä oli näkyvin muutos lossin sähköistystöiden jälkeen.
Viime viikonloppuna Altera seisoi Elektran paikalla, ja ainoastaan pienemmät lautat liikennöivät. Nyt tilanteeseen on tulossa muutos.
Uusi Altera-lautta on tällä hetkellä Paraisten lauttarannassa Elektran paikalla. Tulevaisuudessa rannassa on kaksi isolle lautalle soveltuvaa laituria.
Jukka Vehmanen
Paraisten lauttarannassa saattoi perjantaina joutua odottelemaan pitkäänkin.
Arkistokuva.
Arkistokuva.
Altera on samanlainen hybridialus kuin Parainen–Nauvo-reittiä liikennöivä Elektra. Elektra on liikennöinnin käynnistymisen jälkeen vuodesta 2018 pienentänyt merkittävästi yhtiön hiilijalanjälkeä.
Paraisten ja Nauvon väliä liikennöivä Sterna siirtyy liikennöimään Kustavin ja Iniön välille ensi vuonna.
Nauvon vierassatama on monille matkailijoille yksi kesän pakollisista pysähtymispaikoista. Tässä kohtaa erkanevat myös Pienen ja Ison Rengastien kiertäjien tiet, kun lyhyemmän reitin kiertäjät lähtevät Seilin saaren kautta Rymättylän Hankaan ja pidemmän reitin kulkijat suuntaavat Korppoon kautta Houtskariin.
Prostvikin pengertien kylkeen tehdään lauttojen varalaituria. Päätoteuttaja on A-laiturit ja sen urakoitsijana Destia.
Högsarin lautta kulkee jälleen keskiviikkona suoritettujen huoltotöiden tiimoilta.
Korppoon ja Houtskarin välinen liikennelautta Stella liikennöi maanantaina viiteen asti Norrskatan kautta.
M/s Vidskär on liikennöinyt aiemmin Norjassa. Rederi Ab Vitharun vastaanottaa aluksen maaliskuun puolivälissä, minkä jälkeen se suuntaa Nauvoon.
Muun muassa Vartsalan ja Kustavin välillä liikennöivässä lossissa on ohjausvaijeri. Arkistokuva.
Lisää uutisia