Lapsiperheet

Asta Leppä
Memo-älyleikkiväline sijoitetaan sinne, minne turkulaiset sen äänestävät.
Seikkailupuiston taidepajassa loihditaan pääsiäisotuksia.
32-vuotias Bettina Koskinen on Benjamin-poikansa omaishoitaja. Vuoden ja kahdeksan kuukauden ikäisellä Benjaminilla on harvinainen Sotosin oireyhtymä.
Kotioloissa Peppi-koiralla ja Helmillä on tilaa leikkiä ja ulkoilla. Ihmisjoukot, melu, äänet ja hajut kuormittavat Helmiä, mutta kun koira pitää lapsen huomion itsessään, tämä ei keskity kuormittaviin tekijöihin, ja arki sujuu helpommin myös kodin ulkopuolella.
Mummun ja vaarin tuvan vapaaehtoinen mummu, Marja-Leena Virkki (vas.) sekä Mari ja Teo Ahlfors ovat kokoontumassa yhteiselle aterialle. Maanantai-iltojen tupailloissa on aina tarjolla myös lämmintä purtavaa.
Suomessa kodin ulkopuolelle sijoitettuna on vuosittain noin 18 000 lasta ja nuorta. Asiantuntijoiden mukaan näin ei pitäisi olla, sillä lastensuojelujärjestelmän ja -lainsäädännön ongelmat yhdistettynä alan työntekijäpulaan ovat tehneet sijoittamiskynnyksestä liian matalan. Kuvituskuva.
Pieni pyöräilijä voi tarvita hieman aikuisen tukea huomattavasti tavallista polkupyörää painavamman sähköpyörän kanssa toimiessaan. Leevi Hyssälä, 8, saa apua Tomi Kotirannalta.
Maalaaminen on tarkkaa työtä.
"Haluamme pitää työntekijöistämme kiinni. Joustavuus ja jaksamiseen liittyvissä asioissa tukeminen ovat siinä avainasemassa", Idea Groupin toimtusjohtaja Sanni Rostedt sanoo.
Kupittaan puistoon keväällä tuleva Memo-leikkiväline näyttää valmistajan kuvissa tällaiselta.
Seikkailupuiston purossa nautittiin helteestä kesäkuussa 2020. Kesäksi 2024 Seikkailupuisto saa uuden, viilentävän vesielementin, joka toteutetaan lapsiperheitä kuullen.
Tuoreessa kuntalaisaloitteessa vaaditaan Turun kaupungin arvostavan lapsia ja edistävän lapsien kehitystä leikin ja liikunnan avulla, ei älylaitteilla.
Suihkusieni oli vuosia Seikkailupuiston suosikkikohde kesäaikaan. Nyt sitä puretaan.
Otso Törmälän ja Meri Lahikaisen mukaan harrasteprojekteihin verrattuna yksi yllätys kuvauspaikalla oli odottelun määrä. Aikaa tapettiin pelaamalla pokeria rusinoista.
Välillä vilvoitusta, ja sitten leikki jatkuu. Seikkailupuiston suihkusienen konsepti on todettu toimivaksi vuosien aikana.
Nappulaliiga on valtavan suosittu, mutta kaikille alueille joukkuetta ei saada perustettua valmentajan puuttuessa. Runosmäessä valmentajan hankkimisesta rahalla aiheutui sotku, jossa kärsijöiksi joutuivat lopulta lapset. Kuvituskuva.
Varhan perhekeskuspäällikkö Tytti Lääperi kertoo, että lisätyöntekijöiden palkkaaminen helpottaa neuvoloiden pyörittämistä merkittävästi.
Perhepäivähoitaja Jenni Järvelä auttaa Ainoa pukeutumaan.  Janina (vas.), Otso ja Neela ovat jo pukeissa ja odottelevat innokkaina ulkoilua.
Anne Suvia ja Petri Laaksonen tekivät syksyllä listan, jonka avulla sähköä oli tarkoitus säästää talven aikana. Heidän onnekseen löytyi vuokranantaja, joka oli valmis vuokraamaan asuntonsa koko vuoden sijaan muutaman kuukauden ajaksi.
Oppimistulokset ovat laskussa ja monissa kouluissa koetaan pahoja ongelmia. Poliitikkojen pitäisi löytää ratkaisuja syyllisten etsimisen sijaan.
Lisää uutisia