Laivaliikenne

Baltic Princess on telakoinnin vuoksi pari viikkoa pois liikenteestä.
Kirjoittajan mielestä kokoomuksen esittämä vaihtoehtobudjetti vaarantaisi suomalaisen merenkulun.
Viking Grace oli kuivatelakalla kolme viikkoa.
Yksi One Sea -ekosysteemin perustajajäsenistä on Rolls Royce. Vuonna 2017 julkaistussa kuvassa on sen yksi visio autonomisesta aluksesta. Jaakonmerellä ei ole toistaiseksi testattu sen enempää tämän kuin muidenkaan yhtiöiden autonomiseen merenkulkuun liittyvää teknologiaa.
Baltic Princess kuvattuna heinäkuussa 2020.
Viking Grace on Tanskassa huollossa helmikuun alkupuolelle asti. Kymmenen vuotta Turun ja Tukholman väliä seilannut alus saa historiansa suurimman huolto-operaation.
Pelastuslaitos saapui Turun satamaan siivoamaan Tallink Siljan laivan tankkauksen yhteydessä sattunutta vahinkoa. Arkistokuva.
Viking Glory kuvattuna marraskuussa.
Uudet alukset liikennöivät Suomen, Ahvenanmaan ja Ruotsin välillä Naantali–Långnäs–Kapellskär-reitillä. Arkistokuvassa laivayhtiön Finnfellow-alus.
Merenkulku tuottaa tällä hetkellä noin kolme prosenttia maailmanlaajuisista kasvihuonekaasupäästöistä, ja määrä on kasvussa. Arkistokuvassa rekat ajavat Finnlinesin laivaan Naantalin satamassa.
Rosella on liikennöinyt Viking Linen laivastossa vuodesta 1980.
My Star aloittaa liikennöinnin ensi viikolla.
Viking Line liputtaa XPRS-aluksen Suomen lipun alle.
Baltic Princessin henkilökunnalle ilmoitettiin kadonneesta henkilöstä hiukan ennen kello kolmea yöllä. Ilmoittaja kertoi, että hänen kaverinsa oli joutunut veden varaan aluksen peräosasta.
Baltic Princessin siirtymistä Kapellskärin reitille perusteltiin sillä, että reittimatkustajia on kesäkauden ulkopuolella vähän.
Rauman telakalla rakenteilla oleva Tallinkin My Star -alus  myöhästyy kerta toisensa jälkeen.
Viking Line hankki toisen ahvenanmaalaisvarustamon Eckerön osakkeita.
Bernard Dwyerin (vas.) ja Mika Heiskasen kasvot olivat hymyssä, kun ensimmäisen tasmanialaislaivan 230 tonnia painava köli laskettiin Rauman telakan rakennusaltaaseen perjantaina.
Tallink Silja ilmoitti kesällä lopettavansa väliaikaisesti liikenteen Turusta Tukholmaan. Syyskuusta alkaen Baltic Princess on liikennöinyt Turusta Kapellskäriin.
Turun sataman toimitusjohtaja Erik Söderholmin mukaan erityisesti matkustajien kiinnostus Turku–Gdynia reittiä kohtaan on ollut suurta.
Amorella on pian Mega Victoria.
Baltic Princess alkaa kulkea Tukholman sijasta Kapellskäriin.
Lisää uutisia